Županijskom domu zdravlja za usluge zdravstvene njege i patronažnu skrb VPŽ nabavila šest vozila vrijednih 50 tisuća eura

Gledajući samo posljednjih šest godina, Virovitičko-podravska županija je Domu zdravlja Virovitičko-podravske županije, iz svog Proračuna, nabavila 20 vozila. Za patronažnu službu nabavljeno je 16, te četiri vozila za palijativnu skrb i njegu u kući, ukupne vrijednosti oko 250 tisuća eura.

Ključeve šest vozila, ravnatelju Doma zdravlja VPŽ dr. Ivici Fotezu, u četvrtak je uručio virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Ova investicija Virovitičko-podravske županije vrijedan je 50 tisuća eura.

– Nakon ulaganja u nova vozila Zavoda za javno zdravstvo i Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije, Domu zdravlja predali smo ključeve za šest vozila koja će služiti za patronažu i njegu u kući. Znamo da upravo te djelatnosti zahtijevaju obilaske naših pacijenata diljem županije, da ta vozila godišnje prođu puno kilometara i nužna je potreba zanavljanja takvih vozila. Virovitičko-podravska županija je od 2018. godine do danas ukupno nabavila 20 vozila za Dom zdravlja vrijednosti oko 250 tisuća eura, a samo ovih šest vozila su u vrijednosti od 50 tisuća eura. Time nastavljamo ulaganje u ovu transportnu infrastrukturu za naše zdravstvene institucije – kaže župan Andrović, a osim u vozni park, Županija ulaže i u obnovu zgrada te u novu opremu kako bi liječnici imali što bolje uvjete liječenja – rekao je župan Andrović.

IMGL9607 Custom

– Osim u vozila, Županija ulaže i u obnovu ambulanti Doma zdravlja na području naše županije, što rekonstrukcijom i opremanjem, a što izgradnjom novih domova zdravlja. U planu je izgradnja i nove ambulante Doma zdravlja u Pitomači za što se uskoro kreće u projektnu dokumentaciju. Isto tako, imamo građevinsku dozvolu za novu ambulantu Doma zdravlja u općini Lukač, u Gornjem Bazju. Tako da ćemo u narednom periodu vlastitim sredstvima i sredstvima Europske unije izgraditi nove domove zdravlja – dodao je župan.

Važnost novih i kvalitetnijih vozila istaknuo je i ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Ivica Fotez.

– Vozila koja smo dobili od Virovitičko-podravske županije omogućit će dostupnije djelovanje Doma zdravlja, kao i pružanje zdravstvene zaštite jer ova vozila su namijenjena za djelovanje zdravstvene patronažne skrbi i zdravstvene njege u kući. S ovih šest vozila smanjit će se prosječna starost voznog parka koja trenutno iznosi 12 godina s činjenicom da je 10 vozila starije od 20 godina, a pet vozila je starije od 17 godina. Sva vozila Doma zdravlja na godišnjoj razini prosječno naprave 360 tisuća kilometara, dok ovisno o djelatnosti jedan auto prođe od pet do 20 tisuća kilometara – rekao je ravnatelj Fotez te ističe kako je, osim vozila, Županija uvelike pomogla i u energetskoj obnovi zgrade obiteljske medicine Doma zdravlja VPŽ.

IMGL9593 Custom

Vozni park Doma zdravlja VPŽ s ispostavama trenutno broji 38 vozila kojima pružaju zdravstvenu zaštitu na području cijele Virovitičko-podravske županije. Primopredaji vozila nazočila je i županijska pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, branitelje i socijalnu skrb Melita Sirovica.

(www.icv.hr, vpz.hr, foto: K. Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content