Povećana kontrola biciklista: Tri vozača zatečena pod utjecajem alkohoha, kažnjeni i zbog dodatnih prekršaja

U utorak, 16. srpnja, policijski službenici proveli su nadzor prometa i zatekli trojicu vozača bicikla za koje su sumnjali da su upravljali pod utjecajem alkohola.

Prvi incident zabilježen je u Pitomači oko 07:01 sati, kada je 55-godišnjak kontroliran dok je vozio bicikl ne držeći se bliže desnom rubu kolnika. Alkotestiranje je pokazalo koncentraciju od 1,58 g/kg alkohola, zbog čega mu je izdan obvezni prekršajni nalog s novčanom kaznom od 120 eura.

U Orešcu, oko 14:00 sati, policija je zaustavila 53-godišnjaka koji je „krivudao“ po kolniku. Osim što nije imao važeću osobnu iskaznicu, alkotestiranje je pokazalo 1,86 g/kg alkohola. I njemu je izdan prekršajni nalog s kaznom od 140 eura.

Zadnji incident dogodio se u Gradini oko 15:05 sati, kada je 49-godišnjak kontroliran dok je vozio po nogostupu. Nije imao važeću osobnu iskaznicu i odbio je alkotestiranje. I njemu je izdan prekršajni nalog, a kazna iznosi 170 eura.

Policija apelira na bicikliste da se pridržavaju prometnih propisa kako bi osigurali vlastitu sigurnost. Ključne preporuke uključuju korištenje biciklističkih staza, vožnju uz desni rub kolnika, poštivanje svjetlosnih znakova, izbjegavanje vožnje pod utjecajem alkohola te nošenje reflektirajućih prsluka i uključivanje svjetala noću.

Važno je naglasiti da vozači bicikala moraju sići s bicikla prilikom prelaska kolnika kada ne postoji obilježeni biciklistički prijelaz, poručuju iz policije.

(icv.hr, PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content