U Virovitici i Orahovici zaustavljeni vozači: Zatečeni u prometu bez važeće vozačke dozvole, prometne dozvole, police osiguranja i pod utjecajem alkohola

U ponedjeljak 15. srpnja u Virovitici, oko 15:40 sati, u nadzoru prometa zatečen je 56-godišnjak koji je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,05 g/kg za vrijeme dok mu je rješenjem poništena vozačka dozvola zbog negativnih bodova.

Utvrđeno je da se radi o povratniku u počinjenju najtežih prekršaja, zbog čega je sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićen i nakon liječničkog pregleda smješten u prostorije za zadržavanje.

Protiv 56-godišnjaka nadležnom sudu slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama po kojima je predviđena novčana kazna od najmanje 2640 eura ili kazna zatvora.

U Orahovici je oko 18:50 sati, također u nadzoru prometa, zatečen 46-godišnjak koji kod sebe nije imao osobnu iskaznicu i upravljao je osobnim vozilom bez važeće prometne dozvole i police osiguranja od automobilske odgovornosti.

Utvrđeno je da se na osobnom vozilu nalaze registarske pločice koje su rješenjem ukinute, dok je za prometnom dozvolom raspisana objava. Protiv 46-godišnjaka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o obveznom osiguranju u prometu, slijedi podnošenje optužnog prijedloga nadležnom sudu.

(PU virovitičko-podravska, foto: ilustracija)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content