U Gradini održana besplatna radionica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na temu dodatnog obrazovanja

Općina Gradina ove godine proslavlja svoj dan održavanjem raznovrsnog programa događanja od 14. do 21. srpnja.

Tim povodom, danas (ponedjeljak) su u Općinskoj vijećnici u Gradini djelatnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Virovitica, Sanela Rukavina i Izabela Ivačić, održale radionicu za sve one koji su zainteresirani za dodatno obrazovanje.

-Cilj nam je bio svim nazočnima predstaviti usluge CISOK centra i program besplatnog obrazovanja putem sustava vaučera – rekla je tom prigodom Sanela Rukavina objasnivši da se radi ovdje Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri.

-Taj centar je stvoren kako bi uputili korisnike, bez obzira na to jesu li zaposleni, jesu li mladi ili stariji i neovisno kojeg su obrazovanja, informirali o mogućnostima dodatnog obrazovanja, slobodnim radnim mjestima, odnosno o pronalaženju posla – informirala je sve nazočne Sanela Rukavina.

A Izabela Ivačić održala je zanimljivo predavanje o uspostavi sustava vaučera za obrazovanje zaposlenih i nezaposlenih osoba.

-Radi se o reformskoj mjeri Hrvatskog zavoda za zapošljavanje komponente “Tržište rada i socijalna zaštita” u nacionalnom planu oporavka i otpornosti (NPOO) za razdoblje od 2021. do 2026. godine. Cilj je jačanje zapošljivosti i konkurentnosti radne snage na tržištu rada te poticanje zadržavanja postojećeg zaposlenja stjecanjem novih ili unaprjeđenjem postojećih kompetencija koje su potrebne na tržištu rada – napomenula je tijekom predavanja Izabela.

Na radionici je bio nazočan i predstojnik Područnog ureda za zapošljavanje Hrvoje Belobrk koji je tom prigodom dao dodatne korisne informacije vezane za obrazovanje u VPŽ.

-Očekujemo da će ove godine u našoj županiji biti povećane mogućnosti obrazovanja s ciljem kvalifikacije za potrebna zanimanja raznih institucija diljem naše županije. S obzirom na to da se u ovaj program uključuju i neke Srednje škole povećat će se i obim praktičnog dijela nastave za razne obrte što je u svakom slučaju dobro došlo svima onima koji traže osnovno ili dodatno zaposlenje -rekao je Hrvoje Belobrk.

Sve nazočne je na kraju pozdravio i pozvao ih da se u što većem broju uključe u program HZZ-a i načelnik Općine Gradina Josip Vučemilović Jurić.

-Pozivam vas da se u što većem broju pridružite obrazovanju koje nije namijenjeno samo onima koji nisu zaposleni već i onima kojima bi dodatno obrazovanje pomoglo napredovanju na postojećem radnom mjestu ili stvorilo i uvjete za eventualnu prekvalifikaciju ili traženje dodatne zarade. Vjerujem da će te to učiniti i tako poboljšati svoj standard, ali i standard zajednice u kojoj živite, u ovom slučaju općine Gradina – zaključio je Josip Vučemilović Jurić.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content