Čarobna đurđevačka noć uz Simfonijski orkestar HRT-a

Više nego topla noć ispunjena vječnim filmskim melodijama, prepun Trg sv. Jurja oduševljene publike i vrhunski glazbenici Simfonijskog orkrestra HRT-a podarili su Đurđevcu jednu čarobnu noć za opuštanje i bijeg u neki drugi svijet.

Toj ugodi je svakako pridonijela atmosfera uz svijetla novouređenog glavnog gradskog trga i glazbene teme iz najpoznatijih filmova, čije su izvedbe pod ravnanjem dirigenta Davora Kelića bile upečatljive, snažne i moćne.

Koncert na kojem je posebno iznenađenje bilo muziciranje člana orkestra, Đurđevčanina Krunoslava Benka i dječja sopranistica Katja Kulaš, u publici je pratio gradonačelnik Hrvoje Janči.

Ovaj veličanstveni koncert, jednog od najstarijih radijskih orkestara, koji je pred 15-tak dana otvorio na Tomislavcu Zagreb-Classic, Festival klasične glazbe na otvorenom, održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH u organizaciji TZ grada Đurđevca.

Bila je to najljepša moguća najava brojnih događanja koja čekaju Đurđevac na otvorenim pozornicama tijekom dugog vrućeg ljeta, a koje pripremaju u Turističkoj zajednici grada Đurđevca.

Više fotografija pogledajte OVDJE.

(djurdjevac.hr, foto: I. Brkić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content