U srijedu pet prometnih na području županije: 83-godišnjak, 76-godišnjak i 68-godišnjak napustili mjesto nesreće

U srijedu, 10. srpnja, na području Policijske uprave virovitičko-podravske evidentirano je pet prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenim osobama i tri s materijalnom štetom.

U dvije prometne nesreće s ozlijeđenima, dva sudionika u prometu su lako ozlijeđena, a u sve tri prometne nesreće s materijalnom štetom su počinitelji napustili mjesto događaja prometne nesreće.

Lako ozlijeđene osobe su bile 61-godišnji biciklist koji je oko 17:40 sati upravljao biciklom pod utjecajem alkohola utvrđene koncentracije 1,17 g/kg dionicom ceste između Cabune i Žubrice i nastradao u slijetanju s ceste, kao i 27-godišnja vozačica osobnog automobila koja je uzrokovala bočni sudar u Gradini. Oko 18:35 sati spomenuta vozačica započela je sa skretanjem u lijevo na putni most, a da se nije uvjerila da tu radnju može obaviti bez opasnosti po druge sudionike u prometu, u trenutku kada je radnju pretjecanja već započeo osobni automobil, uslijed čega je došlo do udara prednjim dijelovima vozila.

Prometne nesreće s materijalnom štetom su se dogodile u Cabuni i dvije na parkiralištima u Slatini i Virovitici. U 10:30 sati je mjesto događaja prometne nesreće na parkiralištu na Trgu R. Boškovića u Slatini, nakon što je udario u parkirano vozilo, napustio 83-godišnji vozač osobnog automobila, a oko 9 sati je na parkiralištu prilaznog kolnika Općoj bolnici Virovitica u Ulici S. Radića u Virovitici, također nakon udara u parkirano vozilo, napustio 76-godišnji vozač osobnog automobila.

Oba ova vozača su ubrzo pronađena, kao i 68-godišnji vozač osobnog automobila koji je napustio mjesto događaja nakon što je oko 9:25 sati u Cabuni prešao na kolničku traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, pa je vozač osobnog automobila koji je naišao iz suprotnog smjera u izbjegavanju sudara skrenuo na zelenu površinu pokraj kolnika i udario u smjerokazni stupić.

Trojici vozača koji su napustili mjesto događaja, osim propisanih sankcija za prekršaje koje su počinili i uzrokovanje prometne nesreće, za napuštanje mjesta događaja prometne nesreće s materijalnom štetom slijede i novčane kazne od najmanje 390 eura, šest mjeseci zabrane upravljanja vozilom i tri negativna prekršajna boda.

(Pu virovitičko-podravska, foto: ilustracija)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content