Općina Čađavica i ove godine nastavlja sufinancirati nastavni materijali za učenike OŠ Davorin Trstenjak Čađavica

Učenici Osnovne škole ”Davorin Trstenjak” Čađavica s mjestom prebivališta na području općine Čađavica dobiti će besplatne nastavne materijale za školsku 2024./2025. godinu.

Općina Čađavica kao i prethodnih godina, i ove se godine odlučila uključiti u sufinanciranje pomoćnih nastavnih materijala i to za sve učenike od 1. do 8. razreda s napomenom da se za učenike od 1. do 4. razreda u sufinanciranje nastavnog materijala u omjeru od 50 posto uključila i Virovitičko-podravska županija.

 
Nastavno na navedeno, ravnateljica OŠ ”Davorin Trstenjak” Čađavica Ksenija Žunec i općinski načelnik Mirko Rončević potpisali su sporazum o nabavi pomoćnih nastavnih materijala učenicima za školsku 2024./2025. godinu, dok će se sporazum s Virovitičko-podravskom županijom potpisati nakon provedenih postupaka nabave od strane škole.

 

– Dio koji ide ne teret općinskog proračuna financijski bi trebalo izaći oko 8.500,00 eura. Podsjetimo da se nabava udžbenika za osnovne škole izvršava na teret Državnog proračuna, da postoji model sufinanciranja učeničkih domova, prijevoza učenika polaznika srednje škole, stipendiranje studenata u koje mjere su uključene sve nadležne institucije te možemo zaključiti da je roditeljima izuzetno olakšano školovanje njihove djece – rekao je načelnik Rončević.

 
(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)
 
 
 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content