“Jaglaci” u Orahovici brali lavandu za izradu mirisnih proizvoda: Cilj akcije je uključivanje članova udruge u lokalnu zajednicu

Grad Orahovica, Komunalno poduzeće Papuk i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac ostvarili su još jedno odličnu suradnju koja je rezultirala iznimno korisnom akcijom. Naime, članovi udruge Jaglac u središtu Orahovice brali su lavandu za potrebe svoje proizvodnje, a najveći cilj bio je njihovo uključivanje u lokalnu zajednicu.

-Ovaj naš rad na branju lavande je u sklopu inkluzivne volonterske akcije kao dio trogodišnjeg programa ”Jaglac moj drugi dom”. Kroz ovu akciju smo željeli aktivno uključiti osobe s intelektualnim teškoćama u društvenu zajednicu te pokazati da i oni mogu dati svoj obol i pomoći svome gradu, a lavandu ćemo upotrijebiti u našoj krojačnici za izradu mirisnih proizvoda. Od srca hvala Gradu i Komunalnom poduzeću što su nam pružili ovu prigodu – rekla je voditeljica trogodišnjeg programa ”Jaglac moj drugi dom” Lidija Stojković.

Grad i Komunalno poduzeće s velikim su zadovoljstvom pozvali Jaglace na ovu akciju.

-Posebno nam je drago uvijek nešto omogućiti i pomoći Jaglacu. Nije ovo velika količina lavande, ali sam cilj i provedba imaju veliku težinu i važnost. Jaglaci su uvijek ravnopravni dio naše društvene zajednice i mi kao Grad sve činimo da to tako i ostane i da se oni osjećaju sretno i uvijek budu nasmijani kao u ovoj akciji– rekao je gradonačelnik Saša Rister.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content