U Podravskim Sesvetama još jednom oživjeli tradiciju Ivanjskih običaja

U Podravskim Sesvetama jučer (nedjelja) je po šesti puta održano tradicionalno “Ivanje v Sesvetama” koje je održano u organizaciji  Hrvatskog folklornog društva „Sesvečice“, a u suradnji s Općinom Podravske Sesvete i Turističkom zajednicom Dravski Peski.

Uz bogat kulturno-umjetnički program, paljenje Ivanjskog kresa te druženje uz tamburaše, posjetitelji su mogli osjetiti čar izvornog, domaćeg podravskog folklora, veselje što su ga sa sobom donijele folklorne grupe, njihovu bezbrižnost i ljubav u svakom pogledu, plesu i pjesmi.

-I ove godine nastavili smo tradiciju paljenja ivanjskog krijesa. Drago nam je da smo okupili naša domaća društva, naše prijatelje kako bi svi zajedno predstavili, ali i očuvali tradiciju našega kraja. Cilj ovakve manifestacije je da upravo tu našu tradiciju i običaje prenesemo na mlade kako bi nastavili čuvati naše bogatstvo koje imamo. Zahvaljujem se svim naši članovima, ali i suorganizatorima na trudu i radu koji su zajedno s nama uložili ove godine, a nadam se da će još veće i još bolje biti kako sljedeće, tako i sve naredne godine – rekao je predsjednik “Sesvečica” Josip Bukovčan.

Na tradicionalnom kulturno-umjetničkom programu svoje pjesme i plesove predstavili su HKUD “Frankopan” Ferdinandovac, KUD “Petar Preradović” Grabrovnica, KUD “Marijan Pavleković Pajo” Otrovanec, Udruga “Škrinja Bušetina” Bušetina te KUD “Podravka” Starogradački Marof. 

Također, za najmlađe posjetitelje bila je organiziran zabava na besplatnim napuhancima, a nakon programa posjetitelje je zabavljao Less band.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content