Sara Glasovac i Thomas Orban Sauer iz Auto kluba Panonije Našice kvalificirali se u reprezentaciju Hrvatske

Jučer (subota) se u organizaciji AK Trkaća Panda na parkiralištu Westgate Citya u Zagrebu, vozila prva od četiri ovogodišnje utrke državnog prvenstva karting slaloma za uzraste 10 do 18 godina.

Posebnost ove prve utrke, osim toga što je prva u povijesti koja se bodovala za PH, je i ta što će najbolja vozačica te najbolji vozač predstavljati Republiku Hrvatsku na FIA Motorsport Games 2024, olimpijadi auto i karting sporta, koja će se održati od 23. do 27. listopada u Valenciji.

Našički auto klub predstavljalo je pet vozačica i vozača, a svojim fantastičnim vožnjama osigurali su odlične pozicije na ljestvici državnog prvenstva karting slaloma.

Tako će Sara Glasovac i Thomas Orban Sauer predstavljat Republiku Hrvatsku na olimpijadi. Sara, prvakinja ženske konkurencije, osvojila je 3. mjesto u klasi dva te nevjerojatno 4. mjesto u ukupnom poretku. A Thomas je osvojio prvo mjesto u ukupnom poretku te prvo mjesto u klasi dva. Svojim pobjedničkim vožnjama osigurali su ulazak u reprezentaciju Hrvatske te priliku da se u disciplini karting slaloma okušaju i na svjetskoj razini.

Uz njih, odlične vožnje pokazala je svima nazočnima i Lea Gašparić. Prvu svoju utrku završava na drugom mjestu klase jedan te na petom mjestu u konkurenciji vozačica.

Nevjerojatan uspjeh, s održana tek dva treninga, postigla je tek od nedavno aktivna vozačica, Jelena Bijuklić. Bez gotovo ikakvog iskustva u vožnji karting slaloma uspjela se izboriti za odlična vremena na stazi te nakon zbrajanja svih vožnji ostvaruje 3. mjesto vozačice, 5. mjesto u klasi te odlično 6. mjesto ukupnog poretka.

Mateo Glasovac zbog malene treme uoči svog prvog natjecanja za PH završava na 7. mjestu u klasi dva te 9. mjestu ukupnog poretku.

-Iznimno smo ponosni na ovaj fantastičan uspjeh naših vozača. Dugo se pripremamo za ovo, napokon proglašeno, prvenstvo Hrvatske. Ogroman trud je uložen u veoma komplicirano i zahtjevno održavanje treninga gdje svaki puta iznova i iznova moramo dovlačiti svu potrebnu opremu na parking jezera Lapovac te nakon treninga to sve spakirati i vratiti, no, trud se isplatio. Imamo uistinu kvalitetan trenažni program čiju smo funkcionalnost imali prilike provjeriti jučer, imamo vidno talentirane vozače koji su, možemo reći, dominirali stazom. Na kraju, od dva moguća vozača za reprezentaciju Hrvatske, oba su iz našeg kluba. Želio bih se zahvaliti predstavnicima grada Našica na svoj podršci koju imamo kao i na mogućnosti korištenja parkinga jezera Lapovac. Zajednički je ovo uspjeh – kažu iz Kluba.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content