Uz druženje, ples, pjesmu i sportske igre dijabetičari lakše podnose opaku bolest: Na Orahovačkom jezeru održana tradicionalna 24. manifestacija “Slatki na Papuku”

U organizaciji Dijabetičke udruge Orahovica, na Orahovačkom jezeru danas (subota) je održana tradicionalna 24. manifestacija “Slatki na Papuku”.

Manifestacija je održana u nazočnosti župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića, gradonačelnika Orahovice Saše Ristera, predsjednika Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” VPŽ Miroslava Venusa te više od 300 dijabetičara iz cijele Hrvatske te Bosne i Hercegovine i Srbije.

U uvodu prvi je nazočne pozdravio novi predsjednik Dijabetičke udruge Orahovica Alan Grgić zahvalivši se svima na dolasku.

-Iza naše udruge dugi je niz godina organizacije ove manifestacije koja je postala najveće okupljanje dijabetičara možda čak i u Hrvatskoj. Hvala svima od srca na dolasku, vjerujem da ćete se svi ugodno osjećati ovdje na našem lijepom Jezeru i posebno hvala županu Igoru Androviću, gradonačelniku Saši Risteru i doktoru Miroslavu Venusu koji su nas počastili svojim dolaskom. Želja mi je da svi dijabetičari današnjim druženjem lakše podnesu svoju bolest, da se opuste i kreću jer to je najbolja terapija u borbi protiv ove bolesti – rekao je Grgić.

Gradonačelnik Saša Rister predstavio je gostima najveći projekt u povijesti grada, a riječ je naravno o kompleksu Jezero.

-Iz dana u dan naše je Jezero sve ljepše i ugodnije i ovim projektom koji završavamo, činimo sve kako bi bilo još pristupačnije i s puno više traženih sadržaja. Hvala svima koji svake godine dolazite ovamo, družite se i posebno hvala na lijepim riječima o našem Jezeru. Orahovica i ovo područje oko Jezera su poznati po čistom zraku i čistoj vodi i zato sam siguran da će vam ovo okruženje pomoći da se osjećate bolje, a ovo druženje napuniti pozitivnom energijom i osmijehom koji nam svima treba. Hvala našoj udruzi na odličnoj organizaciji i trudu i ove godine i siguran sam da se u još većem broju vidimo i iduće godine – rekao je Rister.

Ovogodišnju manifestaciju otvorio je župan Igor Andrović.

-Iako sam prvi puta s vama na ovoj manifestaciji, redovno pratim istu i moram pohvaliti Dijabetičku udrugu Orahovica na ogromnom trudu koji ulaže u ovu prelijepu priču. Šećerna bolest je iznimno opaka bolest i vi koji se s njom borite s osmijehom ste veliki heroji i zato vam od srca zahvaljujem, ali i zbog činjenica da svojim radom i ovakvim manifestacijama pomažete i upozoravate one zdrave da na vrijeme kontroliraju svoj šećer i vode brigu o svom zdravlju. Uživajte, opustite se, a to na Jezeru svakako možete i želim vam puno zdravlja – rekao je župan Andrović.

Manifestacija je nastavljena zajedničkim ručkom, pjesmom, plesom i zabavom te sportskim igrama u disciplinama viseća kuglana, bacanje potkove i elektronski pikado koje su za sve sudionike pripremili i vodili članovi UHBDDR Duga Međa.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content