U Našicama počela kampanja besplatne kastracije mačaka, evo kako sudjelovati

S obzirom na dugogodišnji problem s mačkama, prije svega lutalicama, Grad Našice krenuo je u kampanju besplatne kastracije mačaka, kako lutalica, tako i onih koje imaju vlasnike. Pravo na besplatnu kastraciju mačaka imat će svi vlasnici s područja grada i prigradskih naselja.

Grad će kastraciju financirati u punom iznosu, a vlasnik mačke ili član udruge za zaštitu životinja koji će uzeti lutalicu će, nakon kastracije koju će sam platiti u odabranoj veterinarskoj ambulanti, s preslikom osobne iskaznice i računom doći u gradsku upravu gdje će mu se, nakon popunjavanja zahtjeva, refundirati iznos. Račun mora sadržavati specifikaciju izvršene usluge te ime i prezime vlasnika i ne smije biti stariji od 25. lipnja 2024. godine. Obrazac zahtjeva je dostupan na Internet stranici Grada Našica ili u prostorijama Grada Našica (porta).

Gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je kako kastracija mačaka direktno utječe na njihovo zdravstveno stanje, prije svega na sprečavanje širenja zaraznih bolesti čime će se zaštiti i zdravlje ljudi, posebice djece, s obzirom da mačke prenose bolesti od kojih mogu oboljeti i ljudi.

U svrhu što boljeg informiranja građana, u sljedeća dva tjedna u gradu i prigradskim naseljima bit će podijeljen letak sa svim potrebnim informacijama.

(nasice.hr)

Kastracija Plakat

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content