Pušteni u rad novi uređaji za osiguranje željezničko-cestovnih prijelaza u Virovitičko-podravskoj, Osječko-baranjskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Tijekom lipnja 2024. godine HŽ Infrastruktura d.o.o. u funkciju regulacije prometa pustila je deset moderniziranih automatskih uređaja za osiguranje željezničko-cestovnih prijelaza (ŽCP), odnosno ugrađeni su i u rad pušteni svjetlosno-zvučna signalizacija i polubranici.

Riječ je o prijelazima u trima županijama: Osječko-baranjskoj (ŽCP-ovi Selci, Samatovci, Marinci i Bijelo Brdo na pruzi Varaždin – Dalj), Virovitičko-podravskoj (ŽCP-ovi Istarska-Markovac i Podravska na pruzi Varaždin – Dalj) te Bjelovarsko-bilogorskoj (ŽCP-ovi Katinac, Koreničani, Maslenjača 1 i Maslenjača 2 na pruzi Banova Jaruga – Pčelić).

Ovo je prvih deset od ukupno 95 željezničko-cestovnih prijelaza vrijednih 22,3 milijuna eura iz prve faze projekta osiguranja i modernizacije željezničko-cestovnih prijelaza koji se sufinanciraju iz fondova Europske unije, odnosno Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

(hzinfra.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content