Ravnatelj Kazališta Virovitica Tomislav Pintarić o svečanoj premijeri predstave “Djed Božićnjak je smeće” i domaćinstvu Festivala slavonskih kazališta

Što se dogodi kada se šest čudnih ljudi raznih sklonosti, navika i zamršene ljubavne geometrije nađu na istom mjestu na božićnu večer? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja nudi netipična komedija “Djed Božićnjak je smeće” čija se svečana premijera održava ovog petka, 28. lipnja u Kazalištu Virovitica.

– Građane očekuje jedna zanimljiva predstava, nešto što nije “prvoloptaški”. Priča inspirirana nekadašnjim francuskim hit filmom s kraja 70-ih, puna je obrata i komičnih situacija. Upravo zbog toga, paradoksalno, odlučili smo je staviti na ljeto. Svečana premijera je sutra, a druga izvedba za građanstvo je u subotu, 29. lipnja, s početkom u 20 sati – objašnjava ravnatelj Kazališta Tomislav Pintarić.

Tomislav Pintaric Custom

Redatelj predstave je poznati virovitički glumac Draško Zidar, a igraju Goran Koši, Sara Lustig, Draško Zidar, Silvijo Švast, Mladen Kovačić i Sara Moser.

Predstava nije za djecu mlađu od 16 godina

Ravnatelj Kazališta Virovitica napominje kako na predstavu nije preporučljivo voditi djecu mlađu od 16 zbog količine crnog humora, ljubavnih zavrzlama i pojave marginaliziranih likova. Cijena ulaznice iznosi 8 eura, odnosno 6 eura za učenike, studente i umirovljenike.

449261570_122149335152107985_4837623212790283278_n-Custom
Izvor: Kazalište Virovitica, Saša Pjanić

Najbolje od Slavonije

Virovitičko Kazalište ove je godine domaćin poznatog slavonskog KaFe-a. Ideja i cilj Festivala slavonskih kazališta jest da se slavonska kazališta snažnije povežu u svim oblicima suradnje, a među njima su Gradsko kazalište Požega, Hrvatsko narodno kazalište i Dječje kazalište Branka Mihaljevića iz Osijeka, Kazalište Virovitica i Gradsko kazalište ‘Joza Ivakić’ Vinkovci.  

– Pred kraj sezone najviše se radi. Ove godine dopala nas je čast da najbolje slavonske predstave imamo prilike vidjeti i u Virovitici. Festival otvaramo s predstavom “Krivi Billy s Inishmaana”, a nastavljamo s ostalim nagrađenima. Za sve kazališne izvedbe napravili smo ozbiljan popust; klasična cijena ulaznice iznosi 5 eura, a za studente svega 1 euro. Publika će imati priliku vidjeti ono najbolje što se radi u Slavoniji – zaključuje Pintarić.

(www.icv.hr, dj, foto: Kazalište Virovitica, Saša Pjanić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content