Zastavice izrađene u Dječjem vrtiću Cvrčak Virovitica krase šibenske ulice za vrijeme održavanja Međunarodnog dječjeg festivala

Jedno od najposebnijih obilježja kulturne scene Šibenika i njegov svojevrsni zaštitni znak je Međunarodni dječji festival, jedinstvena kulturna manifestacija s međunarodnom reputacijom koja se održava već šest desetljeća.

Za vrijeme održavanja dječjega festivala šibenske gradske ulice i trgovi su tradicionalno ukrašeni šarenim zastavicama s oslikanim licima djece iz cijele Hrvatske, osmišljenim i prikupljenim tijekom dugogodišnjeg festivalskog likovnog natječaja Eto i mene na festivalu. Originalni autoportreti djece iz svih dijelova Hrvatske na taj način ne samo da osvajaju, oživljavaju i uveseljavaju gradske prostore ili usrećuju djecu koja uspiju pronaći svoje lice na zastavici, nego u festivalska događanja uključuju i djecu koja ne mogu doputovati u Šibenik.

Za vrijeme ovogodišnjeg festivala, koji se održava od 23. lipnja do 6. srpnja, ulice krase i zastavice izrađene u našem Dječjem vrtiću Cvrčak. Zastavice su izradila djeca iz skupine Loptice uz pomoć svojih odgojiteljica Žakline Rajniš i Ivane Uđbinac Horvat, a izrađene su akrilnim bojama na platnu žutica.

U posljednjih je nekoliko godina spomenuta tradicija nadograđena i proširena u okviru natječaja Kad se male ruke slože: zastavice se sada oslikavaju cijelim likom djeteta raširenih ruku kako bi se nizanjem pojedinačnih zastavica oblikovalo simbolično kolo malih prijatelja koji zajednički grle dječji festival. Tema ovogodišnjeg natječaja za predškolski uzrast nosi naslov Kad se male ruke slože – neka cijeli ovaj svijet bude bajka sa zadatkom da djeca naslikaju sebe kao omiljenog lika iz bajke.

(mdf-sibenik.com, virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content