“Harmonikaški orkestar u mom gradu” oduševio virovitičku publiku: Mladi glazbenici povezali Hrvatsku kroz glazbu

Pod nazivom “Harmonikaški orkestar u mom gradu”, na Šetnici ispred Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici jučer (četvrtak) je održan zajednički koncert učenika osnovnih i srednjih glazbenih škola iz Virovitice, Vinkovaca i Poreča, između ostalih: Umjetnička škola Poreč, GŠ Josipa Runjanina Vinkovci, GU Elly Bašić Zagreb i GŠ Jan Vlašimsky Virovitica. u sklopu projekta “VIVIPO”.

-Na ovaj način slavimo 138. godina naše škole, ali jednako tako i pokazujemo što su zajedničkim trudom i radom napravili učenici i mentori triju škola kojima se posebno zahvaljujem. Ovo je treći po redu koncert u sklopu projekta “VIVIPO”, a prethodno su održani u Vinkovcima i Poreču. Uspjeli su zajedničkim nastupom harmonikaša, puhača i ritam sekcije podijeliti s gledateljima radost muziciranja, ali i dokazali da glazba nema granica, posebno ona kvalitetna. Posebno mi je drago da se u projekt “VIVIPO” ove godine uključila i Glazbena škola “Eli Bašić” iz Zagreba čime ćemo dobiti i na brojnosti i kvaliteti – rekao je ravnatelj Glazbene škole Jana Vlašimskog Damir Mihaljević, a sve nazočne pozdravila je i ravnateljica Umjetničke škole iz Poreča Sanjica Sara Radetić.

Na početku koncerta sve nazočne pozdravio je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin koji je i ovom prigodom pohvalio učenike i njihove škole.

-Ovo je odličan način da povežemo Hrvatsku onim najljepšim – dobrom glazbom. Ovi mladi učenici svojim predanim radom utiru put glazbenoj kulturi, a to je u svakom slučaju jasan znak glazbene budućnosti Virovitice i drugih gradova – rekao je tom prigodom između ostalog gradonačelnik Kirin.

Svakim novim taktom glazbe bilo je sve više posjetitelja koji su ispunili Šetnicu, a mladi glazbenici odlično su izveli raznolik program u kojem je bilo i klasične i moderne glazbe izvođača poput Tine Turner, Michaela Jacksona, sastava “Queen” i ostalih. Dirigenti na koncertu bili su nastavnici Beatrica Šušak, Anamarije Lovrečić i Dario Glavaš.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content