“Promijenite ono što možete, upravljajte onim što ne možete”: U središtu Virovitice održana javnozdravstvena akcija mjerenja tlaka i šećera u krvi

Ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica danas (četvrtak) je održana javnozdravstvena akcija mjerenja tlaka i šećera u krvi. Akcija se provodi u okviru trogodišnjeg programa Ministarstva zdravstva “Pokreni se za zdravlje”, a organizator je Hrvatski savez udruga invalida rada.

IMG_6410-Custom

– Drugu godinu zaredom pozivamo sve građane da se odazovu našim akcijama i počnu više brinuti o svom zdravlju. Danas nam se pridružila i Udruga dijabetes klub Tip 1 iz Virovitice koja provodi aktivnosti mjerenja tlaka i šećera svim zainteresiranima. Na ove javnozdravstvene akcije diljem hrvatskih gradova građani izvrsno reagiraju i odaziv je zaista velik. Posebno se ističu starije generacije – objašnjava nam Iva Karakaš, voditeljica programa.

Program “Pokreni se za zdravlje” usmjeren je poticanju i promociji zdravih stilova života, utjecaju na smanjenje pojavnosti kroničnih nezaraznih bolesti, promociji digitalizacije zdravstvenog sustava i senzibilizaciji javnosti. Jedan od partnera na spomenutom projektu je i Hrvatski zavod za javno zdravstvo koji poziva građane da redovito obavljaju preventivne preglede.

Uz spomenute aktivnosti, Savez je podijelio letke koji promoviraju zdrav način života, vodu, voće, zdrave pločice i kreme za sunčanje. 

 (www.icv.hr, dj, foto: D. Jagarinec)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content