Grad Virovitica za programe i projekte udruga za ovu godinu izdvaja oko 170.000 eura

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin danas (srijeda) je sa suradnicima dodijelio gradskim udrugama ugovore o sufinanciranju njihovih programa i projekata. Ove godine Grad sufinancira programe ukupno 60 udruga, za što će se iz proračuna izdvojiti oko 170.000 eura. Sredstva su dodijeljena udrugama koje su se javile na Javni poziv Grada Virovitice i zadovoljile potrebne kriterije.

Gradonačelnik Kirin je tom prilikom zahvalio udrugama na iniciranju brojnih aktivnosti i nesebičnom angažmanu kojim promoviraju naš grad. Posebno je istaknuo važnost udruga za društveni i kulturni život grada, naglasivši da će se iznos financiranja povećavati u budućnosti.

– Kako godine budu prolazile, tako ćemo povećavati iznos, mada ih financiramo i direktno kroz projekte. Kada udruge imaju konkretne projekte, dolaze kod nas u agenciju i mi zatvaramo financijski dio. Tako potičemo pisanje projekata. Pred nama je razdoblje s puno sredstava na raspolaganju do 2027. godine, pa ćemo poticati udruge da se javljaju i realiziraju konkretne projekte – rekao je Kirin.

Gradonačelnik je također istaknuo financiranje sportskih udruga putem Sportske zajednice, za što se izdvaja više od 400.000 eura.

– Naš cilj je održati društveni i kulturni život na visokoj razini. Zahvaljujem svim predstavnicima udruga na njihovom angažmanu i trudu. Bez tih ljudi ne bi bilo ni udruga. Rade nesebično i iz srca, što zaslužuje veliko hvala. Naše udruge čine život u Virovitici bogatijim i optimističnijim – dodao je.

Predsjednik virovitičke HVIDRA-e Mirko Poljanac istaknuo je kako su ove godine dobili 6000 eura.

– Imamo tri velika projekta: 7. Memorijalni turnir u malom nogometu s 15 županija i 28 ekipa, obilježavanje oslobođenja grada Virovitice s pripadajućim vojnim objektima te Dječji festival ukoliko ostane sredstava. Također planiramo izgradnju nadstrešnice za vozilo našeg 100-postotnog invalida. Iznos je velik u odnosu na ostale udruge, ali sukladan realnim troškovima i angažmanu udruge. Dio nam sufinanciraju i Županija i Ministarstvo branitelja te naši sponzori – izjavio je Poljanac.

Društvo tehničke kulture “Oto Horvat” dobilo je 800 eura za maketarske radionice i 1500 eura za organizaciju Burze malih vlakova i autića.

– Prošle godine imali smo više od 50 izlagača iz cijele Hrvatske i inozemstva. Ove godine već smo imali gotovo tisuću djece kroz naše radionice, što odavde, što iz drugih gradova, tako da imamo troškove koje ćemo pokriti ovim sredstvima – naglasio je predsjednik Društva tehničke kulture “Oto Horvat” Goran Denac.

Kreativna udruga “Unikat” dobila je 300 eura za Virokreativu, manifestaciju u sklopu Rokova te 1300 eura za uređenje raznih sajmova i grada.

– Uvijek bi moglo biti više, ali zadovoljni smo i snađemo se s ovim što imamo. Već 13. godinu sudjelujemo u organizaciji raznih sajmova i uređenju grada. Suradnja s Gradom je savršena – istaknula je predsjednica Kreativne udruge “Unikat” Jasna Baranjec Keserica.

Uz gradonačelnika Kirina dodjeljivanju ugovora nazočili su njegova zamjenica Vlasta Honjek-Golinac te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica.

Zahvaljujući trudu i angažmanu volontera Virovitica je bogatija za brojne aktivnosti i događanja koje organiziraju udruge. Njihov rad donosi optimizam i vitalnost u svakodnevni život grada, a podrška Grada omogućava im da nastave s vrijednim inicijativama i projektima.

(icv.hr, žđl, virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content