Raspričani mališani iz PŠ Bušetina posjetili redakciju ICV-a

Raspričani mališani B1 skupine iz PŠ Bušetina, Osnovna škola August Cesarec Špišić Bukovica, danas (utorak) su posjetili redakciju ICV-a. U okviru cjelodnevne nastave, zajedno s učiteljicom Anom Majstorović učenici su upijali sve novinarske tehnike i alate, savjete naših urednika, novinara, grafičke dizajnerice i lektorice.

20240618_111716-Custom

Na samom dolasku dočekala ih je glavna urednica Virovitičkog lista Marija Lovrenc koja im je otkrila tajne novinarskog zanata, odlaska na teren i svakodnevnog izvještavanja o događajima na području grada Virovitice i Virovitičko-podravska županije. Kako izgleda proces nastanka i oblikovanja Virovitičkog lista pokazala im je grafička dizajnerica Martina Moslavac. Mališani su posjetili i prostorije ICV radija, gdje su svjedočili emitiranju programa uživo, kao i čitanju oglasa. Ondje im je urednica informativnog programa ICV radija i lektorica Renata Turković-Kasumović objasnila tehnike pravilnog čitanja vijesti i kako što bolje zvučati u radijskom eteru.

Zadnja stanica obilaska ICV-a bio je ured s našim „portalcima“, gdje im je novinarka Željka Đaković Leš pokazala proces nastanka internetskih vijesti na ICV portalu. Međutim, nisu samo djeca danas upijala znanje – ovi svestrani mališani upoznali su naše kolege sa svojim hobijima, osobnim zanimacijama, ali i lekcijama iz područja ratarstva, stočarstva i poljoprivrede.

20240618_1107030-Custom

Učenici PŠ Bušetina nakon obilaska prostorija ICV-a odlaze na zasluženi odmor i dugo čekane ljetne praznike, a za kraj sve mališane u programu uživo je pozdravio naš radijski voditelj Mario Feketija.

(www.icv.hr, dj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content