Virovitičani Niko Gomerčić i Dino Reščić s Đurđevcem od iduće sezone igraju 1. HNL za juniore

Protekle je subote na neutralnom terenu u Vrbovcu odigrana kvalifikacijska utakmica za popunu juniorske 1. HNL između prvaka regionalnih liga Sjever i Središte, a koji su veliko finale izborili pobjedama protiv Orijenta, odnosno Marsonije. Hrvatski dragovoljac bio je bolji od Orijenta u polufinalu s 3:0, dok je Graničar protiv kluba iz Slavonskog Broda slavio s minimalnih 1:0.

Prava dramatična utakmica igrala se u finalu pred više od 500 gledatelja. Đurđevčani su u prvom dijelu poveli 2:0, no do odlaska na odmor momčad je ostala s 10 igrača na terenu te je pred njima bilo drugih 45 minuta s igračem manje.

Đurđevac je u nastavku branio stečenu prednost, no nisu izdržali već je Hrvatski dragovoljac s dva gola odveo utakmicu u raspucavanje. 

Više sreće s bijele točke imao je Đurđevac, a junak je bio vratar Marin Stanešić koji je uz obranjeni jedanaesterac postigao i pogodak za odlazak u prvoligaško društvo.

Virovitički dvojac, Niko Gomerčić i Dino Reščić na zimu su se pridružili Đurđevcu te su dali značajan doprinos osvajanju naslova i plasmanu u 1. HNL.

Đurđevčani će tako u novoj sezoni igrati protiv Dinama, Hajduka, Rijeke, Osijeka…

Bez naslova 1000 x 666 piks. 1 6

(www.icv.hr, ng)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content