Orahovčanka Lea Maričić po drugi put osvojila seniorski naslov prvaka s Osijekom: “Osjećaj je neopisiv”

Duga je i bogata povijest uspjeha orahovačkih nogometašica u vrhu hrvatskog ženskog nogometa. Priču je započela dugogodišnja igračica ŽNK Osijeka i nekadašnja hrvatska reprezentativka Tanja Kovač (Maričić), a nastavile su je Iva Kušar (Vičić) i Martina Šalek, no ovu posebnu danas priča i nastavlja mlada Lea Maričić, kćer spomenute Tanje.

Naime, Lea je sa 17 godina u ovoj sezoni osvojila svoj drugi seniorski naslov prvakinja Hrvatske sa svojim ŽNK Osijek.

– Ovo je moja druga sezona sa seniorkama. Više sam nastupala ove godine za kadetsku ekipu, ali i polako skupljala minute u seniorskoj. Osjećaj je neopisiv, samim time što smo osvojili prvo mjesto u državnom prvenstvu za žene što je kruna natjecanja kroz cijelu godinu- govori Lea, a osvrnula se i na netom završenu ligašku sezonu:

– Sezona je za mene bila dobra. Treninzi su naporni, ali trudim se ne izostajati s treninga jer samo kroz treniranje i naporan rad i trud mogu napredovati. Važno je napomenuti da imam sreće jer treniram s najboljim djevojkama na ovim prostorima i od kojih stvarno mogu puno naučiti- dodaje Lea.

Pred Osječankama je još ostao Kup, a prvoligašice s Drave očekuju duplu krunu.

– Naravno da očekujemo i osvajanje Kupa i za to se pripremamo. Igrala sam ove godine u Kupu i zabila jedan gol, tako da s nestrpljenjem čekam polufinale i nadam se opet prilici da uđem na teren i dam svoj doprinos– zaključila je Lea.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content