Blagoslov djece i ljiljana, mise, ispovijed: Virovitica će ove godine posebno proslaviti Antunovo

Danas (ponedjeljak) je Župa sv. Roka u Virovitici započela trodnevnu pripremu za blagdan Sveca svega svijeta, sv. Antuna Padovanskog, a koji se slavi u četvrtak, 13. lipnja. 

Svake večeri na poseban se način vjernici za blagdan pripremaju molitvom i svetom misom, dok će u čevrtak biti i prilika za svetu ispovijed, pobožnost sv. Antunu, blagoslov djece i ljiljana te tradicionalna procesija ulicama Virovitice. 

Večernju svetu misu u utorak, 11. lipnja predvodi vlč. Ljubo Krmar, župnik iz Suhopolja, dok će u četvrtak svetu misu u 18 sati predvoditi fra Andreo Matanović. 

Svete mise u četvrtak su u 6 i u 7.30 sati, koje će biti služene u crkvi, dok će mise u 9, 10.30 i svečana večernja u 18 sati 8 (koja počinje procesijom, a završava blagoslovom djece i ljiljana, op.a.), biti služene u samostanskom dvorištu, ako vrijeme dopusti. 

Župnik župe sv. Roka fra Ivica Jagodić pozvao je vjernike da taj dan iskoriste i za svetu ispovijed koja će biti tijekom cijelog dana te da svoju pobožnost, zavjete i molitve Svecu svega svijeta izreknu u crkvi, ispred oltara sv. Antuna.

Ove godine vjernici će moći svoje svijeće ostaviti nezapaljene ispred osltara u crkvi, a lampione će moći zapaliti na predviđenom mjestu za svijeće u Franjevačkom trgu oko svečeva kipa, rekao je. 

-Svi imamo svoje potrebe i molbe, uputimo ih Bogu po zagovoru Sveca svega svijeta, a na osobit način preporučimo njegovu zagovoru našu djecu i mlade. Tog dana bit će moguće upisati i misne nakane. Proslavu blagdana nastavljamo u nedjelju, 16. lipnja, kada ćemo promovirati knjigu našega fra Petra Horvata ‘I divljina će te pripitomiti’. Cijena knjige je 10 eura, a prihod od prodaje namijenjen je za misije u Peruu – najavio je fra Ivica Jagodić. 

(www.icv.hr) 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content