Udruga voćara i vinogradara Našice i ove godine organizirala ocjenjivanje voćnih rakija i likera i tom prigodom proslavila 20. obljetnicu

U društvenom domu u Zoljanu u subotu, 8. lipnja u organizaciji Udruge voćara i vinogradara Našice, a povodom proslave Dana grada, održano je proglašenje pobjednika 17. lokalnog i 9. međužupanijskog natjecanja u kvaliteti voćnih rakija i likera Našice 2024.

Prilika je ovo bila za proslaviti 20. jubilarnu obljetnicu udruge koja svojim kontinuiranim radom potiče voćare na još veću proizvodnju, edukacije i razne seminare kako bi upotpunili svoje znanje i bili još uspješniji. I ove godine udruga je imala jako dobar odaziv, a bilo su prijavljena 63 uzorka iz cijele regije.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba, direktorica Turističke zajednice Ines Resler te predsjednik Udruge Darko Cerovski tom su prigodom podijelili priznanja i medalje najboljima. U kategoriji ostalih rakija pobjedu je odnio Darko Cerovski sa zlatnom medaljom za vinjak, Benjamin Suk je dobio najbolju ocjenu u kategoriji likera za svoj liker od šumskog voća, a ovogodišnji pobjednik u kategoriji šljivovica je Zdravko Peršić.

Predsjednik Darko Cerovski rekao je kako je ovo 19. put kako se obilježava Dan udruge te se zahvalio svima na njihovom predanom radu i suradnji.

– Okupili smo se kako bi proslavili 20. godišnjicu postojanja naše udruge. Vrlo sam ponosan na nju i posebno mi je zadovoljstvo što sam na čelu ove udruge već petnaest godina. Kroz ovih petnaest godina vodio sam udrugu uz veliku podršku njezinih članova, a posebno onih Upravnog i Nadzornog odbora s kojima je suradnja odlična. Zajedno radimo kako bismo postigli što bolje rezultate i osigurali kvalitetu u radu udruge. Postignut je velik broj izvrsnih rezultata. Nisam uspio nabrojati sve aktivnosti u svom kratkom obraćanju, ali ona uključuju brojna predavanja, radionice, putovanja, susrete, sastanke i edukacije. Najvažnije je to što smo izradili snažno zajedništvo u udruzi. Naša druženja, znanstveni sastanci, razgovori i razmjena iskustava ne mogu se mjeriti. Vinogradarstvom i voćarstvom bavim se već 30 godina te se uvijek mogu osloniti na svoje kolege za pokoji savjet ili razmjenu iskustava. Iznimno sam zadovoljan rezultatima ovogodišnjih natjecanja jer su dostavljeni uzorci bili iznimno kvalitetni. Posebno su se istaknule rakije koje su konkurirale za šampiona svojom izvrsnom kvalitetom, a to vrijedi i za likere. Opća je ocjena izvrsna, kako u smislu kvalitete uzoraka, tako i u smislu organizacije natjecanja – izjavio je predsjednik Cerovski.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba svim je članovima udruge čestitao njihov dan te im zaželio i ubuduće uspješan rad i odlične rezultate.

– Udruga voćara i vinogradara Našice jedna je od najaktivnijih i najprepoznatljivijih udruga u našem gradu. Danas su ocjenjivali svoje rakije i likere, kao i prethodnih godina, no večeras je bila posebna prigoda – proslava dvadesete obljetnice postojanja udruge. Prošli su težak put od osnivanja udruge, ali još ju je teže bilo održati i učiniti je prepoznatljivom. Čestitao bih im na ovom velikom postignuću i posebno se zahvalio predsjedniku udruge Darku Cerovskom te svim vrijednim članicama i članovima. Gradu je vrlo važna prepoznatljivost koju udruga donosi, kao i promidžba grada i oni su ti koji nas promiču unutar granica Republike Hrvatske i u mnogim europskim zemljama. Udruga aktivno sudjeluje u mnogim manifestacijama. Krenuvši od Večeri vina u perivoju, preko obilježavanja Dana grada, pa sve do festivala Dani slavonske šume. Jednako su važna i njihova redovita druženja i zajedništvo koje predsjednik često spominje. Darko je već više od deset godina na čelu udruge, što dovoljno govori o njegovoj kvaliteti i predanosti. Još jednom im zahvaljujem u ime Grada Našica, ne samo za promicanje našeg grada, već i za njihov doprinos kvaliteti života u Našicama – zaključio je gradonačelnik Kašuba.

(www.icv.hr, ak, foto: A. Koš)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content