DOBRA VIJEST ZA JESEN Ove godine 30 prvašića više, učenicima osigurani besplatni udžbenici, radni materijali i prijevoz

Područje Virovitičko-podravske županije ove godine bilježi 30 prvašića više nego lani, što znači da će prvi put u školsku klupu na jesen sjesti oko 680 učenika. Na području naše županije ima 14 osnovnih i 52 područne škole, a i u novoj školskoj godini Županija će roditeljima i djeci osigurati pomoć i podrška u sufinanciranju i osiguravanju uvjeta, kaže pročelnica Martina Bunić iz Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ.

– Županija će sufinancirati radne materijale za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole, uključujući i škole u Virovitici, kao i Katoličku osnovnu školu. Osigurat ćemo i sav radni materijal koji škola zahtijeva. Većina općina će obuhvatiti sve učenike osnovnih škola, pa bi roditeljima trebalo biti lakše financijski pokriti početak školske godine.

Što se tiče škola koje provode cjelodnevnu nastavu, njima su i inače osigurani besplatni radni materijali, a Županija će im pomoći u nabavi likovnih mapa kako bi djeca baš sve imala besplatno. Prijevoz je također besplatan za školarce, kao i prijevoz hrane iz matičnih u područnu školu koje nemaju svoje kuhinje.

Svake godine Županija nabavi dva kombi vozila, jedno za osnovnu i jedno za srednju školu, kako bismo im osigurali potrebne uvjete za rad i prijevoz ne samo hrane, već i na natjecanja, a ponajprije za učenike s teškoćama u razvoju. Od 74 školske zgrade Županija je dosad u potpunosti obnovila njih 50. Trenutno nam je područna škola u Okrugljači u fazi rekonstrukcije, a područna škola u Sopju čeka početak radova.

Želimo da svaka područna škola bude potpuno infrastrukturno uređena i opremljena. Dajemo podršku svakoj područnoj školi, neovisno ima li jednog, dva ili tri učenika. Županija roditeljima i djeci u manjim sredinama želi osigurati jednake uvjete kao i u gradovima, s time nastavljamo i u novoj školskoj godini – ističe pročelnica.

(icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content