Pridružite se Hrvatskoj vojsci: MORH traži 60 novih časnika i specijalista

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH) objavilo je dans (srijeda) javni natječaj za prijem kandidata/kandidatkinja za časnike/časnice i doktora medicine/specijalista različitih grana medicine.

U skladu s ovim natječajem, MORH planira primiti ukupno 60 kandidata za različite pozicije, uključujući područja kibernetičke sigurnosti, informacijskih tehnologija, medicinskih stručnjaka te stručnjaka iz različitih područja znanosti i tehničkih disciplina:

  • Područje kibernetičke sigurnosti i informacijskih tehnologija: Planira se primiti 10 kandidata s relevantnim obrazovanjem ili iskustvom u području kibernetičke sigurnosti i informacijskih tehnologija.
  • Medicinski sektor: MORH planira primiti 13 doktora medicine ili specijalista različitih grana medicine.
  • Veterinarska medicina: U ponudi su i dva radna mjesta za doktore veterinarske medicine, s preferencijom za kandidate s “B” vozačkom kategorijom.
  • Ostala područja: Također se traže kandidati iz područja farmacije, prava, psihologije, sigurnosti, građevinarstva, ekonomije, kemije te znanstvenih polja kao što su matematika, fizika, geologija, geofizika, geografija, meteorologija i tehničke znanosti.

Kandidati trebaju ispunjavati opće uvjete propisane Zakonom o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske te ne smiju imati zapreke iz članka 35. Zakona.

Rok za prijavu za kandidate iz zdravstvenog sektora je 1. kolovoza 2024., dok je za ostale kandidate 30 dana od objave u Narodnim novinama.

Kandidati koji nisu prošli program dragovoljnog vojnog osposobljavanja bit će upućeni na skraćeni program u kolovozu 2024. godine.

Kandidati koji budu odabrani bit će upućeni na temeljnu časničku izobrazbu u rujnu 2024. godine. Nakon završetka izobrazbe, bit će raspoređeni na dužnosti u Oružane snage RH prema stečenom činu i vojnostručnoj specijalnosti.

Detalje o natječaju možete pronaći ovdje.

(icv.hr, MORH)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content