Povodom Međunarodnog tjedna arhiva u petak, 7. lipnja, u Virovitici otvorenje izložbe “Papuk – panonska planina” na šetnici ispred Gimnazije u Virovitici

Povodom obilježavanja Međunarodnog tjedna arhiva u petak, 7. lipnja u 10.30 sati, održat će se otvorenje izložbe pod nazivom “Papuk – panonska planina”.

Ova edukativna izložba je koncipirana kao prikaz javnog i privatnog arhivskog gradiva vezanog uz papučko gorje s naglaskom na rad i gradivo Javne ustanove Park prirode Papuk kao stvaratelja na području nadležnosti Državnog arhiva u Virovitici.

Svrha izložbe je upoznati, odnosno podsjetiti javnost na iznimno veliko kulturno, povijesno i prirodno bogatstvo koje Papuk, ne smijemo reći „skriva“, nego štoviše, obilno nudi na uporabu i divljenje svakom svom stanovniku i posjetitelju i tako već stoljećima. Izložba kroz prikaz srednjovjekovnih povelja i ključnih dokumenata te fotodokumentacije obrađuje najznačajnije povijesne i prirodne lokalitete dijela Parka prirode Papuk unutar administrativnih granica Virovitičko-podravske županije kao što su posebno zaštićena područja Park šuma Jankovac, posebni rezervat šumske vegetacije Sekulinačke planine, spomenici prirode Dva hrasta i stanište tise te posebni floristički rezervat Turjak-Mališćak-Pliš-Lapjak – kažu iz Državnog arhiva Virovitica. 

Izložba će biti postavljena na šetnici ispred Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici, dok će se domjenak povodom otvorenja izložbe održati na terasi Državnog arhiva u Virovitici.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content