Od Nove Bukovice do Miljevaca istrčana humanitarna utrka Učitelja VPŽ na kojoj je najbrža bila Doroteja Santi

„Kad se trči za „vretence“, ako se spoji i zemlja, ako lije k’o iz kabla, nema odgode“, glasio je jasan i „glasan naputak“ uoči današnje, 2. atletske humanitarne utrke učitelja Virovitičko-podravske županije koja se trčala od Nove Bukovice do Miljevaca. Uz 28 učitelja iz cijele Virovitičko-podravske županije, utrku je otrčao i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, pročelnica za obrazovanje kulturu i sport VPŽ Martina Bunić, ali i tajnik Školskog saveza VPŽ, Ivan Kelečić.

-Istrčao sam mnoge maratone, ali kad je utrka humanitarnog karaktera, tada nema veće utrke za mene – kazao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, koji je dionicu od Nove Bukovice do Miljevaca istrčao lakoćom.

Na startu utrke je nazočne pozdravio i načelnik Općine Nova Bukovica Tomislav Bračun, a ravnateljica OŠ Vladimira Nazora Lareta Žubrinić je svim trkačima dala jasne napitke kako se trči. Ova utrka se trčala za Udrugu za osobe s intelektualnim teškoćama “Vretenac” iz Slatine. Organizirana je tombola, i svaki euro koji se skupljen išao je za „vretence“. Na putu od starta do cilja, bile su dvije okrjepne stanice, kod NK Zrinski u Novoj Bukovici, te Mjesnog doma u Breziku.

Na cilju su trkačima, medalje dijelili učenici OŠ Vladimir Nazor iz Nove Bukovice Područna škola Miljevci, odnosno, Gabriel, Jan, Mateo, Nika i Ana, uz asistenciju svoje učiteljice Ivane Peček. Vrhunske kolače, su pripremili roditelji učenika PŠ Miljevci… Naravno, kažimo i tercet najbržih. Slavila je Doroteja Santi, srebro je dohvatio Josip Bukovac, a broncu Tanja Buneta.

(www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content