Ponovno izdano upozorenje za područje VPŽ: Evo kada nas očekuje stabilnije vrijeme

Početak novog radnog tjedna obilježit će ponegdje i izraženiji grmljavinski razvoji. Velika je vjerojatnost izraženijih grmljavinskih pljuskova koji će ponegdje biti praćeni tučom, obilnijom količinom oborine koja može uzrokovati urbane bujične poplave te na udare umjerenog do jakog vjetra promjenjiva smjera. Krivac za današnje nestabilnosti je plitka ciklona koja će se se preko Jadrana premještati prema sjeveroistoku.

DHMZ je za danas područje Virovitičko-podravske županije svrstao u narančasti stupanj upozorenja ili drugi od tri moguća. A nestabilnosti će se kretati s jugozapada prema sjeveroistoku.

Teško je reći kad će i gdje biti izraženijih razvoja, no potrebno je pratiti radarske snimke koje su javno dostupne OVDJE. 

Jutro iza nas obilježile su ugodne temperature zraka između 14°C i 17°C, a najviše dnevne uglavnom će se kretati između 21°C i 25°C. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni. UV- indeks umjeren. 

Tijekom utorka i dalje očekujemo povremenu kišu, a od srijede stabilnije sunčanije i toplije. U dane vikende i vruće, a temperature zraka će u dane vikenda rasti do 31°C. UV- indeks umjeren i visok. 

(www.icv.hr, kp)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content