Povodom Dana državnosti položeni vijenci i zapaljeni lampioni ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Virovitici

Povodom Dana državnosti, koji se obilježava sutra, ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na gradskom groblju u Virovitici danas su položeni vijenci i zapaljeni lampioni.

Vijence su položili i lampione zapalili izaslanstvo udruga proizašlih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Virovitičko-podravske županije, izaslanstvo Grada Virovitice, zajedničko izaslanstvo Ministarstva hrvatskih branitelja i Ministarstva obrane Republike Hrvatske te izaslanstvo Policijske uprave virovitičko-podravske.

Prigodnu molitvu za poginule i preminule hrvatske branitelje predvodio je župnik Župe svetog Roka i gvardijan franjevačkog samostana u Virovitici fra Ivica Jagodić.

– Kao i svake godine u organizaciji Virovitičko-podravske županije i braniteljskih udruga, povodom Dana državnosti i prvog izabranog višestranačkog sabora, kojega slavimo 30. svibnja, položili smo vijence i zapalili lampione kako bi se prisjetili onih koji su najzaslužniji što možemo slaviti Dan državnosti. To su hrvatski branitelji, koji su svoje živote utkali u temelje hrvatske države. To radimo i povodom svih ostalih značajnijih državnih blagdana te Dana Virovitičko-podravske županije- tom prilikom nam je rekao virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content