1. ŽNL Mladost i No Limit TVIN u borbi za naslov, šest klubova strepi za ostanak u ligi

Pred županijskim nogometnim prvoligašima još je šest kola u kojima će biti donesena odluka o prvaku te o klubovima koji će se u idućoj sezoni natjecati u nižim rangovima natjecanja. Za naslov se bore vukosavljevačka Mladost i virovitički No Limit TVIN. Na dnu tablice još ništa nije sigurno, jer broj klubova koji će napustiti ligu ovisi o broju klubova koji će u društvo prvoligaša doći iz Primjer lige. Za sada su sigurni putnici u drugoligaško društvo Podravac iz Sopja i Bilogora 1947. iz Špišić Bukovice, dok su u teškoj situaciji Plavi iz Jugovog polja i Sveti Đurađ.

Danas se u 17 sati igraju dvije utakmice 21. kola. Na terenu Sportskog centra TVIN u derbiju kola drugi No Limit TVIN ugostit će treći DOŠK iz Dolaca. Domaća momčad pobjedom bi praktički osigurala drugu poziciju na tablici, dok bi se gosti osvajanjem tri boda uključili u borbu za drugo mjesto.

Orešac će na svom terenu ugostiti Omladinca iz Korije. Prema tablici gosti su favoriti, ali i u domaćim redovima razmišljaju o pobjedi.

Četiri utakmice se igraju u nedjelju u 17 sati.

Vodeća Mladost na svom terenu u Vukosavljevici ugostit će Podravac iz Sopja. Sve osim uvjerljive domaće pobjede bilo bi veliko iznenađenje. U domaćoj momčadi ne može zaigrati Ivica Jurić, dok u gostujućoj momčadi prva nastupa nema Tomislav Sopjanac.

Sveti Đurađ će ugostiti Munju iz Velikog Rastovca. Gosti su favoriti, ali domaćim nogometašima svaki bod ima veliko značenje u osiguravanju ostanka u ligi.

Dinamo u Josipovu na Ciganki dočekuje Plave iz Jugovog Polja. Dinamo bi trebao doći do sigurne pobjede. U domaćim redovima ne može istrčati Antonio Krušelj, dok u gostujućoj momčadi ne mogu igrati Ivan Cafuta i Darko Pipić.

U Grabrovnici igraju domaća Croatia i Drava iz Terezinog Polja. Ovdje bi moglo biti neizvjesno do posljednje minute.

Na listi strijelaca uvjerljivo prvi je Mateo Nemečc iz Mladosti s 34 pogotka. Drugi je Antonio Paulović, koji je jesenas igrao za Dravu s 26 pogotka. Na trećoj poziciji je Stipo Djak iz Mladost s 22, dok je četvrti igrač No Limit TVIN-a Theo Filipović sa 16 pogodaka.

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content