Stanje u prometu: U Pitomači muškarac uhićen pijan i bez vozačke dozvole, najveća brzina zabilježena u Čađavičkom Lugu

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 503 prekršaja, od kojih 33 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 218 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 36 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 52 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, tri prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i drugo, priopćila je danas (utorak) PU virovitičko-podravska.

Najveća brzina kretanja vozila od 107 km/h je za osobni automobil registarskih oznaka Njemačke utvrđena u nedjelju, 31. ožujka u 14:20 sati u Čađavičkom Lugu, na dionici državne ceste u naselju gdje je ograničenje brzine 70 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,12 g/kg je utvrđena u četvrtak, 28. ožujka u 21:15 sati u Pitomači kod 35-godišnjeg vozača osobnog automobila registarskih oznaka Bjelovara koji je osim pod utjecajem alkohola tako velike koncentracije, upravljao vozilom za vrijeme zabrane, pri čemu nije koristio sigurnosni pojas, zbog čega je sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićen.

Tijekom proteklog produženog vikenda, od petka, 29. ožujka do ponedjeljka, 1. travnja na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano je osam prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena i jedna lako, a četiri prometne nesreće su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

U istom vremenskom periodu su policijski službenici u nadzoru prometa utvrdili 204 prekršaja, od kojih su 24 vozača zatečena da upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola i 163 da upravljaju vozilom nepropisnom brzinom, stoji u priopćenju policije.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content