PREMIJER ŽNL Golijada u Lukaču: Bratstvo sigurno, Mladost teško do bodova u Milanovcu

Proteklog vikenda nastavljeno je natjecanje u Premijer ŽNL.

LUKAČ 05 – SUHOPOLJE 3:4
Igrač utakmice: Dominik Šantavec

Proljetni dio natjecanja u počeo je susretom 14. kola između Lukača 05 i Suhopolja. Iako je bilo kišno vrijeme, okupilo se preko 200 gledatelja koji su mogli vidjeti zanimljiv nogomet pun preokreta. Suhopolje je povelo pogotkom Ivana Ibriksa u 22. minuti. U 33. minuti domaći vratar Krešimir Tomljanović odlično je obranio udarac Zdenka Lončareka, a već u idućem napadu Josip Šoštar poravnao je rezultat na 1:1. Na početku drugog dijela dva pogotka Josipa Šoštara, u 47. i 48. minuti, donijela su Lukaču prednost od 3:1. Domaći nogometaši mogli su doći i do uvjerljivije prednosti, ali su bili neprecizni. Trener Suhopolja Mario Tolo u desetak minuta mijenja četiri igrača, što se ubrzo osjetilo na rezultatu. Nikola Menegati u 68. minuti smanjio je domaću prednost na 3:2. Igrač koji je ušao s klupe, Dominik Šantavec, s dva pogotka, u 73. i 78. minuti, donosi potpuni preokret i 4:3 za “žuto-zelene”. Do kraja su domaći nogometaši dva puta pogodili mrežu Kristijana Dumenčića, ali zgodici nisu bili priznati zbog zaleđa, odnosno dosuđenog prekršaja na vrataru Dumenčiću.

– Bio je to pravi derbi. Obostrano je bilo dobrih poteza. Domaći su iskoristili naš pad i preokrenuli rezultat. Zamjenama smo ponovno okrenuli utakmicu u svoju korist. Čestitam domaćoj momčadi na dobroj igri. Mi se još ekipiramo jer smo ostali bez pet igrača i očekujem našu još bolju igru- nakon utakmice rekao nam je trener Suhopolja Mario Tolo. 

SLAVONIJA – BRATSTVO 0:3
Igrač utakmice: Filip Rebić

Jesenski prvaci, igrači Bratstva iz Gornjeg Bazja, gostovali su kod Slavonije u Sladojevcima. Bratstvo je povelo pogotkom Filipa Rebića u 13. minuti, a gostujuću pobjedu potvrdio je Antonio Paulović zgodicima u 41. i 89. minuti.

SOKOL – MLADOST (ČAČ) 0:2
Igrač utakmice: Antonijo Ognjenović

Drugoplasirana Mladost iz Čačinaca teže je od očekivanog došla do tri boda na gostovanju kod Sokola u Milanovcu. Domaći trener čvrstim je blokom zatvorio prilaze svojim vratima, a njegovi su napadači vrebali iz kontri. Gosti su u nekoliko navrata mogli doći do pogotka, ali su bili neprecizni. U drugom dijelu domaći su mogli kazniti gostujuće promašaje, ali također nisu bili konkretni u završnici napadačkih akcija. U 85. minuti, nakon jedne gužve u domaćem kaznenom prostoru, sudac Vlado Lukac pokazao je na bijelu točku, a domaćeg igrača Mateja Horvata, zbog drugog žutog kartona, poslao izvan terena. Marin Čavić bio je precizan iz kaznenog udarca za 1:0. Domaći igrači mogli su doći do poravnanja u posljednjim trenucima utakmice iz indirektnog udarca, ali nisu bili precizni. Gostujuću pobjedu potvrdio je Toni Ramić zgoditkom u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

– Užasno teška utakmica. Morali smo se momački potruditi da osvojimo tri boda. Kolega Ilijašević složio je taktiku kojom nam je maksimalno otežao ostvarenje cilja. Idemo dalje, čeka nas još 12 utakmica. Čestitam domaćinu na fer i korektnoj igri te im želim sreće u nastavku natjecanja- zaključio je trener Mladosti Ivan Mužar. 

VOĆIN – REZOVAC 2:0
Igrač utakmice: Franjo Tunić

Voćin je u premijernoj utakmici na svom obnovljenom terenu stadiona Livadak pobijedio Rezovac 2:0. Oba zgoditka postigao je Franjo Tunić, prvi u 50., a drugi u 84. minuti. Rezovčani su imali nekoliko odličnih prilika, ali im je ponestalo koncentracije u završnici.

ZRINSKI (NB) – DINAMO (KD) 1:1
Igrač utakmice: Božo Rivić

U tvrdoj i beskompromisnoj igri u Novoj Bukovici Zrinski i Dinamo iz Kapela Dvora podijelili su bodove rezultatom 1:1. Gosti su do prednosti došli zgoditkom Mirka Iličića u 61. minuti, poravnao je Renato Matota u 74. minuti, a isti je igrač zbog drugog žutog kartona morao napustiti teren u 79. minuti. Gosti u posljednjih desetak minuta nisu uspjeli materijalizirati igrača više na terenu.

DINAMO (Č) – CRNAC 5:1
Igrač utakmice: Leon Kokoška

Crnac je na gostovanju u Četekovcu poveo zgoditkom Luke Mataije u 3. minuti, no u drugom dijelu dolazi do preokreta. Dinamo zgodicima Marija Košoroga u 47., Leona Kokoške u 53., Mateja Dorinke u 65. i 74. te Ivana Ivčića u 88. minuti dolazi do pobjede 5:1. 

BOROVA – MIKLEUŠ 2:1
Igrač utakmice: Dominik Hodak

Borova je u susretu s Mikleušom povela pogotkom Dominika Hodaka u 31. minuti, a šest minuta kasnije na 1:1 je poravnao iskusni Ivan Ugarković. Pobjedu domaćoj momčadi donio je svojim zgoditkom Luka Lokinger u 63. minuti, čime je ujedno proslavio svoj rođendan. 

tablicaa

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content