Virovitica domaćin međužupanijskog natjecanja učenika u stolarstvu: U četiri sata moraju pokazati sve što znaju

U Industrijsko-obrtničkoj školi Virovitica danas (petak) je održano Međužupanijsko natjecanje učenika u disciplini stolarstvo. Spomenuto natjecanje po drugi je put održano u ovoj virovitičkoj školi, a na njemu je sudjelovalo 8 učenika iz svih slavonskih županija te Garešnice i Koprivnice.

Okupljene učenike i njihove mentore, kao i pročelnicu Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martinu Bunić, članove Prosudbenog povjerenstva i predstavnike Obrtničke komore uvodno je pozdravio ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Goran Horvat.

Ravnatelj je iskazao zadovoljstvo što je škola ponovno domaćin ovoga natjecanja, a svim učenicima 3. razreda poželio je sreću u izradi. Uspješan rad budućim stolarima zaželjela je i pročelnica Martina Bunić.

20240301 084432

– Želim vam čestitati što ste odabrali upravo ovo zanimanje i nadam se da će vaša volja, želja i upornost dokazati koliko strukovna zanimanja mogu biti kvalitetna i dobra za vašu budućnost. Također, nadam se da ćete biti izvrstan primjer učenicima koji se tek moraju opredijeliti za srednjoškolsko obrazovanje i određeno strukovno zanimanje – istaknula je pročelnica Martina Bunić te im u četverosatnom radu tijekom natjecanja poželjela sreći i da se najbolji dokaže u državnoj završnici.

Osam srednjoškolaca za početak je izrađivalo krojne liste, a potom se preselilo u školsku radionicu gdje su od masivnog drveta započeli izradu proizvoda. Jedan od njih bio je i Marko Brentar, učenik 3. razreda Industrijsko-obrtničke škole u Virovitici.

1000042174 01

– Prvi sam put na Međužupanijskom natjecanju. Moram priznati da je malo strka. Kolege sa starijih godina uglavnom su prolazile ovu razinu natjecanja, ali konkurencija je u svakom krugu zaista velika – govori nam Marko Brentar.

Članovi Komisije za ocjenjivanje, Željka Matijanić-Puljić, Franjo Nađ i Saša Draić, prosuđivali su kvalitetu krojnih lista i gotovih uradaka. 

Hrvatska obrtnička komora već godinama utječe na stvaranje svijesti o dugoročnim koristima upisa u strukovna zanimanja. Ta su zanimanja itekako tražena, budući da učenicima pružaju sve više mogućnosti za radno mjesto odmah nakon završene srednje škole.

(www.icv.hr, dj)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content