Općina Podravske Sesvete nastavlja s brojnim projektima, načelnik Sitek: Našim mještanima želimo pružiti još bolji život

U cilju poboljšanja kvalitete života svojih mještana, Općina Podravske Sesvete i ove godine pripremila je niz projekata od posebne važnosti, a prema riječima načelnika Mladena Siteka, ovo je nastavak uspješnog niza iz 2023. godine koja je obilovala projektima shodnih viziji razvoju Općine s naglaskom na zaustavljanje iseljavanja, odnosno stvaranja uvjeta za ugodan život.

-Nastavljamo istim tempom i u ovoj godini. Tako smo već uredili tehničku dokumentaciju i aplicirali na niz projekata, ali i ugovorili radove i izradili tehničku dokumentaciju za neke nove – rekao je načelnik Sitek.

Istaknuo je i ovogodišnji proračun Općine koji je rekordan i iznosi 4.8 milijuna eura.

-To je najveći proračun u ovih 25 godina djelovanja naše općine, a prvenstveno je namijenjen kapitalnim investicijama koje provodimo od 2017. godine – naglasio je Sitek.

Kako Općina svake godine sve više brine za svoje mještane te im želi omogućiti što ugodniji i kvalitetniji život, ove godine pripremila je niz projekata u tom smjeru.

-U postupku smo javne nabave za uređenje centra naselja Podravskih Sesveta, a do kraja ove godine taj bi projekt trebao biti i završen. Završene su projektno-tehničke dokumentacije s pripadajućim dozvolama za sanaciju zatvorenog odlagališta otpada “Šarje”, energetsku obnovu društvenog doma Mekiš, izgradnju novog društvenog i vatrogasnog doma u Podravskim Sesvetama. Planiramo izgradnju još jedne tribine na igralištu Nogometnog kluba Drava u Podravskim Sesvetama te obnovu ulice Trga Kralja Tomislava s izgradnjom pješačke staze. Osim toga, aplicirali smo i projekt uređenja parka kod crkve u Podravskim Sesvetama i uređenje okoliša Dječjeg vrtića “Leptirići” u ovom naselju. Ukupna procijenjena vrijednost radova za koje imamo gotovu dokumentaciju i potrebne dozvole za gradnju iznosi 2,4 milijuna eura. Naravno, radi se o velikim kapitalnim projektima za čiju realizaciju je neophodna i dodatna financijska pomoć Koprivničko-križevačke županije kao i resornih ministarstava s naglaskom na financiranje iz fondova EU – naglasio je načelnik Mladen Sitek.

Spomenuo je tom prigodom i već započete radove na uređenju i rekonstrukciji javne zgrade i rasvjete.

-Ugovoreni su radovi na adaptaciji stanova u javnoj zgradi i rekonstrukciji javne rasvjete čime je obuhvaćeno cijelo naselje Podravske Sesvete i Draganci, a ugovoreni su i radovi na uređenju potkrovlja zgrade Općine – izdvojio je važnije projekte planirane za ovu godinu.

Načelnik Sitek izdvojio je i one koji su u fazi izrade tehničke dokumentacije.

-Prvenstveno se to odnosi na rušenje stare škole te izgradnju parkinga, uređenje parka u centru naselja Podravske Sesvete, rekonstrukciju i obnovu prostorija NK Drava te ono što namjeravamo uraditi u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom, a odnosi se na rekonstrukciju i dogradnju osnovne škole te izgradnju školske sportske dvorane – naglasio je M. Sitek.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content