Pobjeda rukometaša Orahovice u 11. kolu 2. HRL Istok: Hajmiler najefikasniji u domaćim redovima

Rukometaši Orahovice pobjedom su otvorili nastavak sezone 2. HRL Istok u svojoj dvorani pred domaćom publikom. Orahovica je u 11. kolu pobijedila drugu momčad Osijeka s konačnih 30:28.

Nije to bila lagana utakmica jer se gotovo cijeli tijek meča momčad Damira Knežića mučila, dizala prednost do četiri razlike pa padala na jedan ili je čak došlo na egal. Ipak, hrabrost i upornost i prije svega kvaliteta i iskustvo RK Orahovice došlo je do izražaja i na kraju donijelo važnu pobjedu i bodove.

Utakmica je prelomljena u posljednjih pet minuta. Orahovica je vodila s tri pogotka razlike, a mlada momčad Osijeka ”udarila presing” po cijelom terenu što je donijelo tehničke pogreške domaćih i brzi dolazak Osječana na samo pogodak prednosti, čak i napad za poravnanje, no sjajni Jagorinac na vratima domaćih skida “zicer” i ostavlja plus dva.

U posljednjoj minuti Osijek ponovno smanjuje na jedan, ali brza akcija Šijakovića i Hajmilera donosi na crti samog kapetana Rotima za konačnih 30:28.

Najefikasniji u redovima Orahovice bio je Marko Hajmiler s devet pogodaka, sedam je postigao Domagoj Bot, Marin Poljak četiri, Tomislav Rotim tri, po dva Bruno Čuić, Tin Lovrić i Mihael Horvatek te jedan Danijel Šijaković, dok je sjajan na vratima u drugom dijelu bio Dario Jagorinac sa sedam obrana. Kod gostiju najefikasniji je bio Juraj Mikinčić s pet pogodaka:

– Teže od očekivanog, ali upisali smo pobjedu. Imali smo dosta tehničkih pogrešaka, ali kad je bilo najvažnije bili smo smireni i odigrali kako treba. Čestitam momcima na trudu i zasluženoj pobjedi– kratko je nakon utakmice rekao trener RK Orahovica Damir Knežić.

U slijedećem 12. kolu Orahovicca ide kod drugoplasirane Županje.

(www.icv.hr, vg)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content