Redovna skupština HVIDR-e Orahovica: Prva povijesna braniteljska udruga u Hrvatskoj i na širem orahovačkom području i dalje nositelj mnogih aktivnosti

U društvenom domu u Crncu održana je redovna godišnja izvještajna skupština Udruge HVIDR-a Orahovica kojoj su nazočili izaslanik župana VPŽ Igora Androvića i predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš, gradonačelnik grada Orahovice Saša Rister, predsjednik Općinskog vijeća Crnac Tomislav Bošnjak, predsjednik općinskog Vijeća Čačinci Tomislav Tomić, predsjednik UHBL PTSP VPŽ Miroslav Milovuković, predsjednik HVIDR-e Slatina Nenad Križić, načelnik Policijske postaje Orahovica Krunoslav Bot te mnogi drugi predstavnici braniteljskih udruga sa šireg orahovačkog područja.

Uoči skupštine, kod spomen obilježja poginulim braniteljima u središtu Crnca odana je počast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima te članovima orahovačke HVIDR-e u proteklih godinu dana. Predsjednik orahovačke HVIDR-e Stjepan Varaždinac u sklopu izvješća o radu osvrnuo se posebno na događaje koje je organizirala Udruga te naglasio da su isti pripremljeni na visokoj razini:

– I u protekloj godini organizirali smo nekoliko događaja među kojima ističem Memorijalni boćarski turnir Šilović-Takač u Bukviku, Obljetnicu pogibije Damira Hornunga i Franje Jusupa te obilježavanje ustroja A satnije. Postigli smo i zavidne sportske rezultate, sudjelovali na mnoštvu obljetnica iz Domovinskog rata diljem Lijepe naše te redovno odavali počasti svim poginulim i umrlim braniteljima te našim članovima kroz cijelu godinu– rekao je Varaždinac, a potom su izvješća podnijeli predsjednici Nadzornog odbora, Suda časti i Sportskog sektora da bi Varaždinac na kraju izvještajnog dijela predstavio i financijsko izvješće. Sva su izvješća potom jednoglasno i prihvaćena, a predsjednik Varaždinac predstavio je zatim i Plan i financijski plan za tekuću godinu među kojima je istaknuo nastavak organizacije redovnih obljetnica te posebno nastavaka pomoći svim hrvatskim braniteljima, a posebno invalidima Domovinskog rata.

Rad orahovačke HVIDR-e pozdravili su i brojni gosti među kojima predsjednik HVIDR-e Slatina Nenad Križić, predsjednik Općinskog Vijeća Čačinci Tomislav Tomić, načelnik Policijske postaje Orahovica Krunoslav Bot, predsjednik Udruge maratonaca VPŽ “Glasnici istine” Pavo Tutenov, a zatim i predsjednik Općinskog Vijeća Crnac Tomislav Bošnjak:

– Osobno, branitelji su mi svetinja i dogma, nešto u što se ne dira i zajedno moramo činiti sve da se niti jedno ime hrvatskog branitelja ničim na uprlja. Vječno će u povijest hrvatskog naroda ostati upisani oni koji su dali svoje živote za našu lijepu Hrvatsku, a njima uz bok odmah su oni koji su za Hrvatsku dali dio sebe, dio svog tijela za sve nas. Hvala vam od srca i budite i dalje tako ustrajni– rekao je Durmić.

Obratio se zatim i izaslanik župana VPŽ Igora Androvića i predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš naglasivši važnost okupljanja branitelja u svakom povodu:

– Sve braniteljske udruge moraju postojati, imamo previše poginulih i previše aktivnosti i ništa se ne smije zaboraviti i zato svaka ta udruga mora odrađivati svoj dio posla. Međutim, ne rade sve što bi trebale i ja apeliram na sve da rade, da čuvaju Domovinski rat i uspomenu na naše poginule prijatelje. Nemojte čekati pozivnicu da dođete na neku od obljetnica, sjednite u auto i dođite, poklonite se tim ljudima, to je najmanje što možete učiniti. Ne treba pozivnica, treba samo imati srce i poštovanje i doći, to je veličina čovjeka i hrvatskog branitelja. Čestitam orahovačkoj HVIDR-i na predanom radu, trude se i rade i sigurno da to nije lagan posao i vjerujem da će oni u istom pravcu i nastaviti– rekao je Bubaš, a na kraju se obratio gradonačelnik Orahovice Saša Rister:

– Hvala vam za sve što radite po pitanju aktivnosti, ali prije svega za sve ono što HVIDR-a radi za svakog hrvatskog branitelja na području grada i susjednih općina, jer to je nešto što je nužno. Mi kao jedinice lokalne samouprave ćemo uvijek biti uz vas i pomoći ćemo koliko možemo. Spomenut ću da i Grad Orahovica po uzoru na Županiju ide putem pojednostavljenja pripreme projekata, odnosno postavljanju aplikacije za prijavu istih što će, vjerujem, olakšati posao svim udrugama, pa tako i braniteljskim– zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content