Plenumi Premijer i Prve županijske nogometne lige: Očekuje se uzbudljivo nogometno proljeće

U prostorijama Županijskog nogometnog saveza u Virovitici danas (petak) su održani plenumi Premijer i Prve županijske nogometne lige.

-Naše županijske lige bile su jesenas među najgledanijima i najzanimljivijima. Pred nama je uzbudljivo nogometno proljeće. Zbog situacije u višim ligama, do posljednjeg trenutka neće se znati koji će klubovi sačuvati dosadašnji ligaški status. Odustajanjem Nogometnog saveza Koprivničko–križevačke županije od 4. lige, postoji mogućnost da dosadašnji klubovi 4. lige od jeseni igraju u Premijer ligi. Sloga iz Zdenaca, Suhopolje i Slatina zainteresirani su za natjecanje u 3. nogometnoj ligi Sjever, ali za to moraju ispuniti niz uvjeta i kriterija. Želja nam je da naši klubovi participiraju u što višim rangovima natjecanja i svi će imati našu podršku. Od Pitomače, koja je zainteresirana za 2. ligu do klubova koji bi željeli zaigrati u 3. nogometnoj ligi Sjever. Od svih aktera u nogometu očekujem fer i korektno natjecanje i nultu toleranciju na nasilje ili bilo kakve nesportske poteze – na samom početku županijskim premijerligašima rekao je član Izvršnog odbora HNS-a i predsjednik Županijskog nogometnog saveza VPŽ Đuro Bukvić.

IMG 0506

Nakon njega, analizu jesenskog dijela sezone prezentirali su povjerenik za natjecanje Damir Vargović, disciplinski sudac Tihomir Majstorović, povjerenik za suđenje Kristijan Strusa i povjerenik za natjecanje mladih dobnih uzrasta Željko Moslavac.

-U Premijer županijskoj nogometnoj ligi prosjek gledatelja je oko 200, dok je u 1. ŽNL oko 100, što je samo potvrda da je formiranje liga u ovakvom formatu bio pun pogodak. Uz zanimljivu borbu za naslov prvaka bit će interesantna i borba za očuvanje ligaškog statusa – dodao je Damir Vargović.

Predstavnici klubova upoznati su s proljetnim kalendarom natjecanja te su upozoreni da moraju podmiriti sva dugovanja do početka drugog dijela sezone.

IMG 0517

Tajnik Županijskog nogometnog saveza Krunoslav Moslavac upozorio je predstavnike klubova na izmjene u Comet sustavu za natjecanje i registraciju igrača.

Predstavnicima klubova odgovoreno je ne nekoliko konstruktivnih pitanja. Na kraju oba plenuma, predstavnicima klubova podijeljene su medicinske torbe sa svom potrebnom opremom te lajnalice za iscrtavanje nogometnog terena.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content