DUHOVNI SMISAO: Vršiti volju Božju

Vršiti volju Božju znači biti darežljiviji čovjek shvaćajući da sve ono što imaš nije ti dato da samo zadržiš za sebe.

Vršiti volju Božju znači u svakom slučaju reagirati na nepravdu koju vidiš oko sebe, a ne samo šutjeti jer se bolje nikome ne zamjeriti.

Vršiti volju Božju znači nekoga zagrliti i utješiti, i tako u ovom mračnom svijetu pomoći nekoj duši da ipak vidi svjetlo na kraju tunela.

Vršiti volju Božju znači progutati svoj ponos i dopustiti drugome da i on bude u pravu, a ne samo slijepo nametati svoju volju i svoja pravila.

Vršiti volju Božju znači jasno reći „oprosti mi“ svima onima koje si povrijedio, a ne šutjeti misleći da će se stvari riješiti same od sebe.

Vršiti volju Božju znači podmetnuti rame za plakanje jer toliko je boli i patnje oko nas, a mi ih nismo u stanju sve umiriti, no možemo makar malo učiniti.

Vršiti volju Božju znači prepoznavati je i u onim stvarima koje su teške i od kojih svi biježe, jer je lakše imati svoju privatnost.

Vršiti volju Božju znači prihvatiti sve prilike koje ti Bog svakoga dana šalje i učiniti da one makar malo promijene nečiji život na bolje.

Vršiti volju Božju znači živjeti svaki dan u Božjoj prisutnosti, vjerovati obećanjima koje Bog daje i na njima graditi svoj sadašnji i budući život.

Vršiti volju Božju znači vidjeti sebe kao dijete Božje koje shvaća da je Očeva volja ono najbolje za njega jer ga Otac neizmjerno ljubi.

(www.icv.hr, pripremio: fra Ivica Jagodić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content