Odigrana županijska natjecanja za učenice osnovnih i srednjih škola u futsalu: “Zlata” putuju u Viroviticu i Čačince

U sportskoj dvorani Srednje škole Stjepan Ivšić u Orahovici danas (utorak) je odigrano županijsko školsko natjecanje u futsalu za djevojke u kategoriji srednjih škola. Uz domaću ekipu nastupili su još sastavi virovitičke Strukovne škole i Gimnazije Petra Preradovića iz Virovitice, a odigrane su tri utakmice.

U prvom susretu Orahovčanke su snage odmjerile s učenicama Strukovne škole, a pobjedu su odnijele gošće s konačnih 3:1. Uvjerljivu pobjedu upisale su “gimnazijalke” koje su protiv Orahovice slavile s 4:0, da bi u posljednjem dvoboju, koji je odlučivao o prvom mjestu, djevojke iz Gimnazije Petra Preradovića svladale vršnjakinje iz Strukovne škole s uvjerljivih 5:0.

Prvo mjesto pripalo je tako Gimnaziji Petra Preradovića, drugo Strukovnoj školi, a treće Srednjoj školi Stjepana Ivšića.

Paralelno s ovim natjecanjem, u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić odigrano je natjecanje za učenice osnovnih škola na kojemu su nastupile četiri ekipe.

U prvom dvoboju OŠ IBM Orahovica poražena je od virovitičkih “Brlića” s 5:1, dok je ekipa čačinačke OŠ Antuna Gustava Matoša bila bolja od OŠ Suhopolje rezultatom 4:2. 

Virovitičanke su s pobjedama nastavile i u susretu protiv OŠ Suhopolje koji je završio rezultatom 4:0, OŠ A. G. Matoša iz Čačinaca bila je bolja od orahovačkog IBM-a s 0:3, a nakon toga uslijedio je dvoboj između OŠ A. G. Matoša i OŠ IBM Virovitica koji je odlučio pobjednika. Neizvjestan dvoboj završio je bez pogodaka, da bi djevojke iz Čačinaca nakon raspucavanja proslavile pobjedu.

Na teren su još istrčale ekipe OŠ Suhopolje i OŠ IBM Orahovica, a uspješnije su bile Suhopoljčanke koje su došle do pobjede 4:1 te samim time i do trećeg mjesta.

Dodajmo kako će se Poluzavršnica regije istok za djevojčice 5. i 6. razreda odigrati 7. svibnja, dok je Državna završnica za učenice srednjih škola na rasporedu od 13. do 15. svibnja.

(www.icv.hr, mra, ŠSS VPŽ)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content