Jednostavan, brz i nevjerojatno ukusan recept koji će svi cijeniti. Odlična kombinacija poriluka i krumpira čini ga zdravim, a priprema se vrlo brzo. Ovaj recept će svakoga iznenaditi.

Sastojci:

  • 2-3 poriluka
  • sol
  • crni papar
  • 1 kg krumpira
  • 350 ml vrhnja za kuhanje
  • čaša mlijeka
  • sjemenke kima
  • maslac
  • 80 g sira gouda

Postupak:

  • Poriluku najprije odvojite listove. Korijen prerežite na pola i izrežite na komade dužine palca. Potom ga prebacite u posudu, posolite i zalijte hladnom vodom. Promiješajte da se sol otopi te ostavite da odstoji 10 minuta.
  • Za to vrijeme narežite 1 kg krumpira na ploškice, stavite u posudu za kuhanje, dodajte 350 ml vrhnja za kuhanje, čašu mlijeka, prstohvat mljevenih sjemenki kima, te soli i papra po želji.
  • Skuhajte krumpir do pola, bitno je da se ne raskuha.
  • Poriluk ocijedite i operite od slane vode, te ga prepržite u tavici na maslacu. Začinite soli i crnim paprom te miješajte u tavi oko 5 min dok ne pusti vodu.
  • Potom pomiješajte krumpir i poriluk, prebacite u vatrostalnu posudu za pečenje te po vrhu naribajte 80 g goude.
  • Pecite 45 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.

Recept preporučuje OPG Ivan Suhanek iz Virovitica koji svoje proizvode prodaje na Gradskoj tržnici u Virovitici na klupama broj 25, 26, 27 i 28.

Po poriluk i sve druge namirnice naših lokalnih OPG-ova dođite na Gradsku tržnicu Virovitica od ponedjeljka do petka od 6 do 16 sati, a subotom od 6 do 15 sati.

DOBAR TEK!!!

(www.icv.hr, Gradska tržnica Virovitica, ilustracija Freepik)