Odigrana zanimljiva poluzavršnica na 34. Malonogometnom turniru “Zima” u Orahovici: Duhovi i Caffe bar Willy bistro Kody u velikom finalu

U prepunoj orahovačkoj sportskoj dvorani odigrana je odlična i zanimljiva poluzavršnica 34. Malonogometnog turnira “Zima 2023./2024.” u Orahovici u organizaciji Caffe bara Blues. Veliko seniorsko finale danas će igrati orahovački Duhovi i Caffe bar Willy bistro Kody iz Ćeralija nakon odličnih utakmica i vatrenog navijanja.

Dan je započeo utakmicama za 3. mjesto u kategoriji igrača do 9, 11 i 13 godina. Do 9 godina sastali su se feričanačka škola nogometa FEŠK Feraplast i orahovački Caffe bar Blues. Feričančani su bili bolji i uz tri pogotka Ivanovića došli do zaslužene pobjede i brončanog odličja. U uzrastu do 11 godina za broncu su igrali Škola nogometa FEŠK Klesarstvo Gelo i NK Mladost Čačinci 1, a bolji su bili mališani iz Feričanaca s konačnih 3:2. Kod igrača do 13 godina virovitički Ozbiljni dečki bili su uvjerljiviji od Škole nogometa FEŠK Caffe bar Villa s konačnih 5:0. Svim osvajačima bronci, odličja je odmah nakon utakmica uručio predsjednik Organizacijskog odbora turnira Vlado Grgić.

Uslijedile su poluzavršne utakmice, a paralelno je poraženi i osvajač brončane medalje i to u kategorijama do 15 i 17 godina te veterana. Kod igrača do
15 godina sastali su se NK Mladost Čačinci i našički Young Boysi. Završilo je bez pobjednika i bez pogodaka – 0:0 da bi nakon udaraca sa šest metara mirniji bili Našičani koji tako odlaze u današnje finale dok su se Mladostaši okitili broncom. U uzrastu do 17 godina u ogledu Škole nogometa FEŠK Zeba holtz i NK Sloga Caffe bar Bum Zdenci isti scenarij, puno borbe, ali na kraju bez pogodaka i ponovno šesterci. Na vratima FEŠK-a briljirao je Orahovčanin Leon Ament koji je “skinuo” dva udarca i to posljednji uhvativši “živu” loptu te donio finale svojoj momčadi dok je Nk Sloga Caffe bar Bum osvojila broncu.

Kod onih najstarijih poluzavršnicu su igrali Caffe bar Aloha Feričanci i Vaservaga Glasovac Zdenci. Poveli su Feričančani pogotkom Šulave da bi vrlo brzo poravnao Vurdelja. Do pred sam kraj nije bilo pogodaka, čekala se greška protivničke obrane koju je dočekao Caffe bar Aloha. Nakon te greške Pinter i Torčić odigrali su dva brza pasa i Pinter pogađa za konačnih 2-1 i ulazak u finale gdje čekaju orahovački Duhovi, a Vaservaga je osvojila broncu.

Odigrane su i utakmice za treće mjesto gdje su nastupili Juniori i to čačinački IN-KOP i Caffe bar Bolero Slatina. Čačinčani su od prve minute bili bolja momčad te na kraju zasluženo slavili s 5:2 uz četiri pogotka Kovačevića.

I onda spektakl, dvorana ispunjena do posljednjeg mjesta jer svi su željeli vidjeti seniorsku poluzavršnicu.

Počelo je s utakmicom Duhova i Buffeta Munja koju su i ovoga puta predvodili malonogometaši prvoligaša Osijeka. Duhovi su ušli hrabro, čvrsto u obrani i brzom tranzicijom u napad. Brzo su i poveli, loptu je presjekao Čavić gurnuo za Gvozdenovića koji se sjajno oslobađa svog čuvara i prizemnim udarcem matira vratara Munje za 1:0. Pokušavalo se s obje strane, Duhovi su pogodili i vratnicu dok je Ilinčić s druge strane skinuo dva teška udarca i na odmor se otišlo s minimalnom prednošću Duhova. U drugom dijelu precrtani scenarij, Duhovi iza lopte i vrebaju grešku za brzi protunapad. Dogodilo se to vrlo brzo, nakon udarca iz kuta ubacio je Čavić, a na drugoj loptu u mrežu zakucava Šantić. Nakon samo dvije minute već je 3:0, Šantić krade loptu na sredini terena, sjurio se na nekih deset metara i jakim prizemnim udarcem šalje loptu u donji desni vratarev kut. Munja je potom krenula na sve ili ništa, izvadila vratara i pokušala pritisnuti, no na sredini terena odlično je lopte “krao” Gvozdenović i dva puta u samo dvije minute poslao lopte u praznu mrežu za velikih 5:0. Točku na “I” stavio je Antonio Vratković nakon solo prodora.

U drugoj poluzavršnici viđen je vrhunski ogled Caffe bara Willy bistro Kody i Lješnjak uniteda. Četvrta utakmica iznimno jakog tempa s puno nadmudrivanja. Poveli su momci iz Ćeralija preko sjajnog Pavla Vicića, no vrlo brzo Lješnjak je složio odličan napad koji završava njihov najbolji pojedinac Tunković. S tim se rezultatom otišlo na odmor, a u drugom dijelu drama na samom kraju. 7 minuta prije kraja, vratar Willy-a Čović nepotrebno dribla na devet metara od vrata, loptu mu krade igrač Lješnjaka i kreće sam prema golu. No, Čović ga ruši i dobiva izravan crveni karton te na gol staje igrač Willy-a koji pri tome imaju minutu igrača manje. Odlazak svih igrača Lješnjaka prema naprijed, iskusna ekipa Willy vješto koristi za brze protunapade, jedan takav koristi Rok Horaček i snažnim udarcem po sredini gola donosi prednost svojoj momčadi. Vrlo brzo još jedna kontra i Pavao Vicić diže na 3:1. Lješnjak pokušava bez vratara zadnje dvije minute, no ostaje 3:1 i veliko slavlje za mnogobrojnu publiku koja je stigla iz Ćeralija.

Današnje, veliko finale od 21:00 sat igrat će Duhovi i Caffe bar Willy bistro Kody.

U nastavku donosimo sve jučerašnje rezultate i današnji raspored.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

1
2

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content