Pokrenuta humanitarna akcija “Svi za Frana”, petogodišnjeg dječaka koji boluje od tumora na mozgu

Društvenim mrežama danas (ponedjeljak) se “zakotrljala” tužna priča o Franu Rešetaru, petogodišnjem dječaku iz Špišić Bukovice koji boluje od zloćudnog tumora na mozgu.

Fran je dvaput operiran u Zagrebu u periodu od 6. do 22. studenog, a trenutno se, zajedno s obitelji, nalazi u Pragu (Češka), gdje će pristupiti protonskoj terapiji. Riječ je o vrsti invazivne terapije, u ovom slučaju zračenjem, u kojoj su protonske zrake precizno usmjerene na stanice raka. Zbog toga je ova metoda vrlo precizna i znatno manje invazivan oblik liječenja raka u usporedbi s drugim metodama radioterapije.

S obzirom da u Pragu mora provesti najmanje dva mjeseca, a njegova obitelj samo za noćenje dnevno mora izdvojiti iznos od 100 eura, pokrenuta je i velika humanitarna akcija kojoj je cilj prikupiti sredstva za daljnje liječenje koje će malenom Franu i njegovim roditeljima uvelike olakšati svakodnevnicu.

Uplate se vrše na račun Franove majke, Kristine Rešetar. Opis plaćanja: donacija za liječenje, broj računa za donacije: IBAN – HR8324020063208773957.

Uz rodbinu i prijatelje, u humanitarnu akciju uključili su se i brojni ljudi dobra srca, a s obzirom da je majka rodom iz Suhopolja, u tom naselju do kraja prosinca bit će održano i nekoliko humanitarnih koncerata.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content