Jakov koji „govori“ crtežima dobio svoju prvu slikovnicu: Promocija 16. prosinca u virovitičkoj Knjižnici

Jakov, čudesni desetogodišnji dječak s poremećajem iz spektra autizma koji komunicira prekrasnim crtežima, nakon svoje prve samostalne izložbe u virovitičkom Horn Pubu i pobjede na školskom natječaju u Slatini, bilježi nov uspjeh: u suradnji s književnikom za djecu Božidarom Prosenjakom, dobio je svoju prvu slikovnicu, u kojoj potpisuje ilustracije.

Riječ je o slikovnici “Čudesan keks”, u izdanju nakladničke kuće Alfa, čije će predstavljanje biti u subotu, 16. prosinca u 11 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici, u okviru manifestacije “Prosinac u gradu”.

Obitelj i Jakov te nakladnici kao i Knjižnica pozvali su sve zainteresirane da dođu na promociju i podrže ovu vrijednu inicijativu. 

-Nadamo se da ćete nam se pridružiti na književnom susretu uz uvijek lijepe riječi našeg književnika Božidara Prosenjaka, koji je napisao stihove za slikovnicu i povjerio našem Jakovu da “oživi” priču kroz crteže. Ova slikovnica samo je još jedna stepenica na putu kojim želimo razbiti predrasude i ukloniti društvenu stigmu koja se veže uz djecu s poremećajima iz spektra autizma i ukazati na njihove jake strane, sve talente i potencijale koji se u njima kriju i koje, uz podršku i vjeru u njih, mogu razviti do neslućenih razmjera. Ovo je još jedna akcija kojom želimo ohrabriti obitelji poput naše, da uvijek vjeruju u svoje dijete i ne dopuste dijagnozi da bude jača od svih potencijala koje ono skriva – poručila je obitelj. 

(www.icv.hr) 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content