Udruga osoba s intelektualnim teškoćama “Jaglac” Orahovica zanimljivim programom obilježila Međunarodni dan osoba s invaliditetom i Međunarodni dan volontera

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama “Jaglac” Orahovica lijepom je svečanošću u orahovačkoj višenamjenskoj dvorani obilježila Međunarodni dan osoba s invaliditetom i Međunarodni dan volontera.

Svečanosti su nazočili korisnici “Jaglaca” i njihovi roditelji i rodbina, zamjenik župana VPŽ Marijo Klement, gradonačelnik Orahovice Saša Rister, predstojnica Obiteljskog centra Virovitica Tajana Rastija te predstavnici škola, vrtića i drugih institucija.

Svečanost je započela izvedbom himne Jaglaca 4. razreda OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica pod vodstvom razrednice Nives Katalinić, a treba svakako reći da su ovu prekrasnu himnu napisala i uglazbila braća Šime i Marin Milovac.

O radu udruge i projektima govorila je predsjednica Đurđa Šimatović istaknuvši kako udruga daje sve od sebe da bude čvrsti oslonac svojim korisnicima u svakom segmentu njihovog života.

-Prije svega moram reći da svake godine Međunarodni dan osoba s invaliditetom ima svoju temu, a ove godine je to “Ujedinjeni u akciji spašavanja i postizanja ciljeva održivog razvoja za i od strane osoba s invaliditetom”. Mi se maksimalno trudimo omogućiti normalan život našim korisnicima, hvatamo korak sa svim promjenama koje se dešavaju oko nas, naporno radimo i sigurna sam da još ima prostora za napredak – rekla je Šimatović.

Naglasila je tom prigodom kako će udruga u bliskoj budućnosti organizirati humanitarnu akciju za prikupljanje sredstava za kupnju kombi vozila koje je prijeko potrebno udruzi.

-Naše postojeće vozilo s rampom za invalide je u dosta lošem stanju, stalno je na popravku, a ono je nama nužnost svakog dana. Zato smo odlučili krenuti u humanitarnu akciju prikupljanja sredstava kako bi kupili drugo vozilo. Pozivam sve institucije da nam pomognu i da se uključe jer to je našim korisnicima siguran put do udruge i način na koji dolaze da im donesemo osmijeh na lice – rekla je Šimatović.

U nastavku nazočnima se obratio gradonačelnik Orahovice Saša Rister naglasivši kako je Udruga “Jaglac” primjer svakoj udruzi kako se radom i s puno ljubavi i volje može puno toga učiniti.

-Svima vama koji radite u Udruzi Jaglac za ove divne ljude, želim se od srca zahvaliti za sve što dajete za te osobe u potrebi. Njihov osmijeh i zadovoljstvo govori sve, otkriva koliko ljubavi i osjećaja dobiju od vas. Siguran sam da ćete tako i nastaviti, a mi kao Grad i ja osobno uvijek vam u potpunosti stojimo na raspolaganju pa tako i za kombi vozilo. Napravit ćemo sastanak i dogovoriti na koji ćemo način i to realizirati – rekao je Rister.

Zamjenik župana Marijo Klement naglasio je kako i Županija otvara svoja vrata za pomoći pri kupnji novog kombi vozila, a o “Jaglacu” je pričao biranim riječima.

-Što reći o Jaglacu, nego da je ovo udruga koja je ponos cijele naše županije. Vi ste jedna od najaktivnijih i najvrjednijih udruga u našoj županiji. Hvala vam za sve što radite za osobe kojima je najpotrebnije i veliko hvala volonterima bez kojih sve ove aktivnosti ne bi bile moguće. Što se tiče kombija, budite uvjereni da u Županiji imate prijatelja za pomoć, pozivam vas da što prijete dođete na sastanak kod župana i da zajedno nađemo ideju, a isto tako ovu temu potaknut ćemo i na kolegiju gradonačelnika i načelnika, učinit ćemo sve da to što prije realiziramo jer vaši korisnici i vi to zaslužujete – zaključio je Klement.

Nastavak svečanosti donio je kazališnu predstavu korisnika “Jaglaca” pod nazivom “Svijet u mojim cipelama” koji su režirale volonterke, učiteljice Nives Katalinić i Silvana Lešić, a koja govori o različitostima sposobnosti među ljudima te na kraj donosi snažnu poruku koji su glumci i izrekli, a to je da čovjek u životu uvijek mora biti ono što je bez obzira na različitosti.

Na kraju svečanosti predsjednica Šimatović zahvalila se svim volonterima te je udruga prigodnim poklonima i nagradila nekoliko njih i to Slobodana Stojkovića, Zdravka Milobaru, Nikolinu Čiš i Tihanu Špoljarić Mazur, a poklone su im uručili korisnici. Poseban trenutak svečanosti bilo je iznenađenje za dvoje korisnika, Alena i Josipu, koji su nedavno stupili u brak, a voditeljica poludnevnog boravka Ivona Žagar izradila je im video uradak o njihovom zajedništvu i ljubavi tijekom kompletnog boravka u “Jaglacu”, a korisnici su im uručili i prigodne poklone.

U završnom dijelu programa predstojnica Obiteljskog centra Virovitica Tajana Rastija predstavila je rad Centra te izrazila ogromno zadovoljstvo suradnjom s “Jaglacom”.

Kompletan program uljepšala je izložba umjetničkih slika korisnice “Jaglaca” Ane Šteger i njezine majke Darinke, a posebnu nagradu korisnika dobila je Ana jer je ovo bila njena prva samostalna izložba.

Na kraju svečanosti Grad Orahovica i Turistička zajednica pripremili su slatke poklone svim korisnicima koje su im uručili gradonačelnik Saša Rister, dožupan Marijo Klement i direktorica Turističke zajednice Lana Jurkin.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content