Paljenje prve adventske svijeće, snježne pahulje i nastup mališana KUU Suhopolje označili početak ovogodišnje “Suhopoljske božićne priče”

Adventsko razdoblje ili došašće, kako se naziva u liturgiji, vrijeme je pripreme za najradosniji blagdan u godini, Božić. U gradovima i naseljima diljem Virovitičko-podravske županije ovog se vikenda pale prve svijeće na adventskom vijencu.

Prva svijeća, koja simbolizira vjeru i nadu, jučer (subota) je zasjala u Suhopolju. Na tradicionalnom ritualu obilježavanja ulaska u prvi adventski tjedan, svijeću je upalila prvopričesnica Issa Belani, a poruku mira, razumijevanja i zajedništva nazočnim mještanima i svim žiteljima općine Suhopolje poslao je župnik velečasni Ljubo Krmar.

-Ova svijeća podsjeća nas na svjetlo koje je Isus Krist svojim rođenjem donio na ovaj svijet i obasjao ga, a to svjetlo unosi i u naše živote. Predstavlja radost i sigurnost za njegovo rođenje, ali i radost za čitavi svijet. Lijepo je biti u tom razdoblju adventa i priprave te iščekivanja njegovog rođenja. Advent u nama budi one najljepše osjećaje, kao i pripremu te pozornost na Isusov dolazak. Advent je vrijeme koje posebno naglašava budnost, osobito po misama zornicama, molitvi i dijeljenju s potrebitima – rekao je Krmar.

Paljenje prve adventske svijeće označilo je ujedno početak tradicionalne “Suhopoljske “božićne priče” koja i ove godine donosi raznolik, zabavan i kulturno-umjetnički program, a odvijat će se u perivoju dvorca Janković gdje će svake subote od 17 do 19 sati posjetitelji, uz brojne nastupe, moći uživati u bogatoj ugostiteljskoj ponudi i domaćim proizvodima lokalnih OPG-ova.

Tako je bilo i jučer, kada su ovogodišnju “Suhopoljsku božićnu priču” svojim nastupom otvorili mališani Kulturno-umjetničke udruge Suhopolje, a cjelokupnu atmosferu, na veliku radost djece i njihovih roditelja, “uveličali” su Djed Božićnjak i snježne pahulje…

(www.icv.hr, foto: ICV, TZ općine Suhopolje)

no images were found

Suhopoljska prica

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content