Stjepan Dujmić i dalje na čelu Hrvatskog časničkog zbora Orahovica, Darko Pigler dopredsjednik

Hrvatski časnički zbor Orahovica održao je svoju redovnu izbornu skupštinu kojoj je nazočio i orahovački gradonačelnik Saša Rister.

Nakon uvodnog dijela skupštine, odmah se pristupilo razrješenju starog, a potom i izboru za novo vodstvo Hrvatskog časničkog zbora. Na prijedlog Gradskog odbora dosadašnji predsjednik Stjepan Dujmić dobio je još jedan mandat na istoj dužnosti, njegov zamjenik bit će Darko Pigler, dok će dužnost tajnika obnašati Ivica Perković.

Uz navedeni trojac, u Gradski odbor Hrvatskog časničkog zbora još su izabrani Ivica Sudarić, Mirko Bušljeta, Miroslav Gazda i Ivica Bušljeta, dok novi Nadzorni odbore čine Miroslav Tot, Slavko Stiblik i Franjo Perković.

-Meni je izuzetna čast biti predsjednikom Hrvatskog časničkog zbora i zahvaljujem se Skupštini na povjerenju za još jedan mandat. I dalje ćemo raditi na svojoj temeljnoj zadaći, a to je čuvanje istine, digniteta i uspomene na Domovinski rat i naše poginule suborce, zatim težiti da nam se što više članova, posebno časnika Hrvatske vojske pridruži te se prijavljivati na projekte i natječaje kako bi naš rad bio lakši i funkcionalniji – rekao je Dujmić.

Gradonačelnik Rister naglasio je kako je Grad uvijek bio i bit će veliki prijatelj i partner svim braniteljskim udrugama, pa tako i ovoj.

-Uvijek je Grad, a naravno i ja osobno, na raspolaganju svim hrvatskim braniteljima i udrugama u kojima djeluju jer to je najmanje što možemo učiniti za sve ono što su oni učinili za nas. Hrvatski časnički zbor je uvijek aktivan i pun ideja i mi smo im uvijek na raspolaganju – zaključio je Saša Rister.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content