Potražnja i dalje velika: Provjerili smo cijene zimnica na virovitičkoj tržnici

Svjedoci smo poskupljenja cijena kako u trgovinama, tako i na lokalnim tržnicama. Vrijeme je ove godine napravilo dosta problema proizvođačima, pa su tako cijene voća i povrća nešto skuplje. Iako živimo u ruralnom kraju, rijetko tko se odluči praviti zimnicu kod kuće, pa je jednostavnije otići na tržnicu i kupiti jednu ili više staklenki domaće zimnice.

Cikla, paprika, pasirana rajčica, pekmezi, kisela paprika, kiseli krastavci, džemovi i ajvar – sve su to najdraže i vrlo tražene zimnice bez kojih ne možemo, a da je u svaku potrebno uložiti puno truda, potvrdila nam je i Marija, stalna prodavačica na Gradskoj tržnici Virovitica.

-Potražnja za zimnicom je uvijek velika, a cijena se nije nešto puno promijenila. Ipak je u to uloženo i puno truda i puno vremena i smatram da je to neka normalna i prihvatljiva cijena – rekla je Marija.

Svaka baka ima svoj recept za zimnicu, a u većini slučajeva svaka staklenka ima neki svoj tajni sastojak. Tako oni koji žele kupiti barem jednu teglicu domaće, prave zimnice od 300 ili 500 grama, za nju moraju izdvojiti 4 ili 5 eura.

Oni koji se pak odluče raditi svoju zimnicu, a nemaju svoje povrće, na tržnici ga mogu pronaći po cijeni od 1,5 do 4 eura, dok za kraljicu zimnice – ajvar, vreća paprike stoji 10 eura.

Da zaista nije lako proizvesti domaće znamo i sami jer u sve to je potrebno uložiti puno truda i vremena i zato moramo cijeniti sve prodavače koji nam “od polja do stola” uvijek donesu svježe voće i povrće, ali i domaće zimnice bez kojih nam je zima i nedjeljni ručak nezamisliv.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content