Obilježena 32. obljetnica oslobođenja virovitičke vojarne: Svetom misom, polaganjem vijenaca i sportskim susretima obilježen jubilej

U organizaciji HVIDR-e Virovitica te podršku Grada Virovitice, Virovitičko-podravske županije i Ministarstva hrvatskih branitelja, danas (nedjelja) je obilježena 32. obljetnica oslobođenja virovitičke vojarne. Svetu misu za poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu u župnoj crkvi sv. Roka predvodio je župni vikar fra Krunoslav Albert.

Na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na virovitičkom gradskom groblju položeni su vijenci i zapaljeni lampioni.

Vijence su položili i lampione zapalili izaslanstva: Ministarstva hrvatskih branitelja na čelu s ravnateljem Uprave za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć Dinkom Tandarom, Virovitičko-podravske županije na čelu sa županom Igorom Androvićem i njegovim zamjenikom Marijom Klementom, Grada Virovitice na čelu s gradonačelnikom Ivicom Kirinom, njegovom zamjenicom Vlastom Honjek – Golinac i predsjednicom Gradskog vijeća Ivančicom Fett – Škvarić, Policijske uprave virovitičko-podravske na čelu s načelnikom Marcelom Štrokom, Časničkog zbora grada Virovitice te predstavnici ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Nakon toga, svi su se okupili na prostoru Sportskog centra Vegeška. U uvodu, sve nazočne su pozdravili predsjednik HVIDR-e Virovitica Mirko Poljanac i predsjednik HVIDR-e Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš.

Tih slavnih dana prisjetio se predsjednik Časničkog zbora grada Virovitice Davor Špoljarić.

– Uz samo jednu žrtvu uspjeli smo osloboditi vojarnu. Tom prilikom došli smo do znatne količine naoružanja i streljiva te vojne mehanizacije – naglasio je Davor Špoljarić.

Sve je pozdravio virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

– Domovinski rat započeo je u Virovitici, a završio u Kninu. Kroz brendiranje grada uvijek moramo naglašavati naš značaj u Domovinskom ratu, ne samo grada Virovitice, već i cijele Virovitičko-podravske županije – izjavio je gradonačelnik Ivica Kirin.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović pozdravio je nazočne.

– Virovitičko-podravska županija u svakom trenutku će stajati iza branitelja koji su se u najtežim danima naše povijesti uspjeli izboriti za samostalnu Hrvatsku. Sjećanje na Domovinski rat treba i dalje prenositi na mlade generacije – rekao je Igor Andrović.

Na kraju je sve pozdravio Dinko Tandara, izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

– Ministarstvo će podržati svaki projekt braniteljskih udruga. Prilikom ovakvih sportskih susreta bilo bi izuzetno korisno organizirati i sportske susrete mladih, kako bi neposredno upoznali heroje Domovinskog rata – zaključio je Dinko Tandara.

Nakon uvodnog dijela održana je Izvještajna skupština Udruge HVIDR-a Virovitice na kojoj su jednoglasno usvojena sva izvješća.

Na terenu Sportskog centra Vegeška održane su sportske igre branitelja u pikadu, visećoj kuglani i streljaštvu, koje je ujedno bilo izlučno natjecanje za ovogodišnji ŠNIDOR koji će se održati sredinom listopada u Malom Lošinju.

Medalje najboljima podijelio je virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

REZULTATI

Pikado:

1. Robert Kuzmić
2. Siniša Terek
3. Blaženka Nađ

Viseća kuglana:

1. Miroslav Marković
2. Stjepan Varaždinac
3. Ivica Ciraki

Streljaštvo:

1. Josip Viljevac
2. Zvonko Botić
3. Zvonimir Zdjelar

(www.icv.hr, mš)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content