HPD Papuk Virovitica bilo je domaćin 71. dana Slavonskih planinara: Okupilo se preko 400 sudionika

Hrvatsko planinarsko društvo “Papuk” iz Virovitice je u suradnji s Gradom Viroviticom i Mjesnim odborom Sveti Đurađ, danas (nedjelja) bilo domaćin tradicionalnog susreta planinara pod nazivom “71. dan Slavonskih planinara”.

Tim povodom na prostoru ispred društvenog doma u prigradskom virovitičkom naselju Svetom Đurđu okupilo se oko 400 planinara i gostiju iz svih 5 slavonskih županija te planinari iz Daruvara i Pakraca, sve članovi planinarskih udruga koje su povezane u krovnu udrugu “Slavonski planinari”.

Predsjednik HPD “Papuk” iz Virovitice, ujedno i dopredsjednik udruge “Slavonski planinari” Mario Ripli, istaknuo je tom prigodom da je ovaj dan njegova udruga odabrala i za proslavu 95. godišnjice organiziranog planinarenja u Virovitici kao i 18. po redu susret planinara koji je održan u Virovitici:

– Time je ovaj događaj još i veći, a pripremili smo i zaista zanimljiv program koji je započeo susretom i okrijepom planinara te razgledavanje štandova postavljenih ispred društvenog doma, odnosno štanda Hrvatske gorske službe, udruge “Kreda” iz Suhopolja, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode VPŽ, Hrvatskih šuma i HPD “Papuk”. U radnom dijeli planirane su dočekale tri staze, duža (12 km), srednje dužine (10 km) i šetnica (8 km), a obilaze se predjeli našeg dijela Bilogore. Drago nam je što je pristigao i veći broj planinara od planiranog, a za sve smo nakon planinarenja osigurali ručak i prigodno druženje- rekao je tim povodom Mario Ripli.

Sve nazočne tom prigodom su, uz predsjednika Maria Riplija, pozdravili i gosti, dopredsjednica Hrvatskog planinarskog saveza Jadranka Čoklica, predsjednik udruge “Slavonski planinari” Otmar Tosenberger, a u ime domaćina Grada Virovitice i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin koji je istakao zadovoljstvo što se ovako značajan planinarski susret održava upravo u Virovitici:

– Držim da Virovitica i njena okolica imaju uistinu lijepu i zanimljivu prirodu, a činjenica je da rekreativna društva vezana za prirodu u Virovitici imaju dugu tradiciju. Dokaz tome je i 95 godina organiziranog planinarenja, ali i veliki broj ljudi koji je svoje slobodno vrijeme odlučio provesti u organiziranom druženju u prirodi. I mi kao grad pratimo taj trend i plan nam je da u suradnji s HPD Papuk još povećamo kvalitetu planinarenja i rekreacije na našem dijelu Bilogore, odnosno Virovitičkim jezerima- napomenuo je tom prigodom gradonačelnik Ivica Kirin.

(www.icv.hr, bs)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content