Zdenačka Osnovna škola dobila novu sjenicu koja će služiti i kao vanjska učionica

Ovih dana u parku ispred Osnovne škole Ivan Goran Kovačić u Zdencima odvijaju se posljednji radovi na sjenici koja će učenicima poslužiti i kao vanjska učionica. O ideji postavljanja sjenice i tijeku radova ravnateljica škole Ivana Pavelić kaže:

– S obzirom da smo prošle školske godine krenuli u ozbiljno uređenje školskog parka, morali smo neka stabla srušiti. Nametnula se jedna nova ideja, a to je upravo izgradnja sjenice. Možemo se pohvaliti da imamo sjenicu koja je rasla u našem parku. Park ispred škole zasađen je 1978. godine kada je škola i useljena. Cilj nam je bio ukloniti stabla koja su opasna zbog svojih suhih grana i dozvoliti mladim biljkama rast i razvoj te jednostavno pustiti da park “prodiše”– kaže ravnateljica Pavelić te naglašava kako je put do gotove sjenice bio dug.

– Gospodin Pranjić, inače naš bivši učenik, stručnom rukom je stabla srušio, a gospodin Duspara je trupce pripremio za odvoz dok je Tonko Budim omogućio da se isti odvezu u pilanu Matešić koja je sve pretvorila u građu i daske što smo u izgradnji iskoristili. Znatan dio financijskih sredstava odvojila je Općina Zdenci, a pomogao nam je i zdenački mladi
ugostitelj Pio Čiš svojom donacijom. Šljunak za betonažu donirala je tvrtka Radlovac, a prijevoz nam je omogućio Sims-trans– priča Pavelić te dodaje kako će sjenica školi služiti i za izvođenje nastave na otvorenom, osobito od nadolazeće školske godine:

– Naša škola je uključena u eksperimentalni program “Cjelodnevna škola”. Upravo A2 oblici nastave zahtijevaju i druge prostore izvođenja osim učionice. Osim toga, često izvodimo istraživačke oblike nastave na otvorenom, a sigurna sam da će svoje slobodno vrijeme pod tom sjenicom provoditi brojni naši učenici koji se školskom dvorištu vole vratiti i u kasnijim satima. Znam kako će ova sjenica biti posebno draga i mnogim Zdenčanima– uvjerena je ravnateljica koja na kraju iznosi i dodatne zahvale svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta:

– Izgradnja sjenice od betonaže, postolja, pa do izrade krovišta potrajala je, jer su na izgradnji radili ljudi koji su mogli pomoći samo nakon svog radnog vremena. Njima sam posebno zahvalna. Hvala Marku Paveliću, Nenadu Bartoloviću, Damiru Mareniću, Željku Smiljaniću i Petru Štegeru. Bez njihovog znanja, vještina i alata ne bismo ovaj svoj projekt mogli realizirati. Zahvaljujem im i u ime naših učenika. U sjenicu ćemo još smjestiti stol s klupama, ali o planovima nećemo puno. Pohvalit ćemo se kada ih realiziramo– zaključila je ravnateljica Ivana Pavelić.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content